Audun Bårdseth blir ansvarlig redaktør i Mitt Kongsvinger.

Audun Bårdseth blir ansvarlig redaktør i Mitt Kongsvinger: – Klarte ikke si nei

– Jeg har latt meg imponere over at de har funnet sin plass og fylt et tomrom som åpenbart har vært i Kongsvinger, sier Bårdseth.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Audun Bårdseth blir ansvarlig redaktør i MittKongsvinger fra årsskifte av. H_an erstatter Bjørn Taalesen i rollen.

Bårdseth kommer til Mitt Kongsvinger fra Svalbardposten, hvor han har jobbet i snaut to år.

– Jeg stortrives i Longyearbyen og på Svalbard, men da muligheten for å være med på å utvikle Mitt Kongsvinger videre, var dette en sjanse jeg ikke klarte å si nei til. Jeg har latt meg imponere over at de har funnet sin plass og fylt et tomrom som åpenbart har vært i Kongsvinger, sier Bårdseth.

Bårdseth startet sin yrkeskarriere i Glåmdalen under Bjørn Taalesens ledelse, før turen gikk til Horten og avisa Gjengangeren. Her jobbet han i 25 år, de siste fire årene som ansvarlig redaktør og daglig leder.

Bjørn Taalesen informerte styret i utgiverselskapet Nye Medier Invest AS før sommerferien om at han mente det ville være riktig for den videre utviklingen av Mitt Kongsvinger at de startet arbeidet med å finne en ny ansvarlig redaktør.

– Jeg mener det er riktig å få inn en ny ansvarlig redaktør som kan trekke de litt lengre linjene nå, sier Taalesen.

Taalesen slutter imidlertid ikke i Mitt Kongsvinger, selv om han gir seg som ansvarlig redaktør.

– Jeg stilte meg til disposisjon for å bidra videre i en annen rolle, hvis arvtakeren ønsket dette. Og det har Audun Bårdseth sagt han gjør, sier Taalesen.

Erik Veiby, styreleder i Nye Medier Invest AS, er svært glad for at Mitt Kongsvinger har fått tak i en så erfaren og dyktig avismann som Audun Bårdseth.

– Ansettelsen av Bårdseth, samtidig som at Bjørn Taalesen er med videre, er et signal på at Mitt Kongsvinger ønsker å ta ytterligere steg og styrke posisjonen som en foretrukket nyhetsleverandør i Kongsvinger. Bårdseth kommer til oss med solid journalistisk kompetanse. Under hans ledelse opplevde Amedia-eide Gjengangeren opplagsvekst og gode økonomiske tall, og vi mener han er den rette til å ta Mitt Kongsvinger videre. At han i tillegg har lokal tilknytning, ser vi på som et stort pluss, sier Veiby.

Powered by Labrador CMS