Marius André Jenssen Stenberg, journalist i NRK
Marius André Jenssen Stenberg, journalist i NRK

Tok sjansen og søkte i distriktet. Fikk fast jobb i NRK på under et år

Marius André Jenssen Stenberg anbefaler alle arbeidssøkende journalister å prøve seg i et distrikt. Nå tar han permisjon for å utforske verden og reise til Kirgisistan.

Publisert Sist oppdatert

I debatten om arbeidsmarkedet for journalister, oppfordrer Medier24-redaktør Erik Waatland arbeidssøkere til å vende nesa utenfor hovedstaden.

Det er NRK-journalist Marius André Jenssen Stenberg enig i.

– Det er mange ulike situasjoner folk står i, men mange har sikkert godt av å vurdere nettopp det han påpeker, og prøve seg i et område hvor det kanskje er litt mindre konkurranse om jobbene.

Selv var Stenberg, som er fra østlandet, på utkikk etter fast jobb i Oslo i tre år etter han var ferdig studert journalist i Volda.

– Det lugga litt, og jeg var litt uheldig med hvor jeg havna til hvilken tid. Så det var mye vikariater og ringevikar. Det ble jeg lei av, sier han. 

Under et år

Derfor søkte han på et sommervikariat hos NRK i Tromsø og i Ålesund, og fikk sistnevnte i 2019. Det førte til litt og litt forlengelse av vikariatet.

Marius André Jenssen Stenberg, journalist i NRK, her direkte fra en løpetur.
Marius André Jenssen Stenberg, tror han har fått utfolde seg mer som journalist på vestlandet enn han hadde fått i Oslo. Her på direkte under en løpetur.

– Så var jeg så heldig at noen slutta, så fra første mars fikk jeg fast stilling i Kristiansund på lokalkontoret til NRK.

Siden har han ikke sett seg tilbake. Hans tips til andre arbeidssøkere er at det ikke skader å prøve seg utenbys.

– Man veit jo ikke hvordan det er før man har prøvd det. Og det er aldri for sent å flytte tilbake, og da er man jo sannsynligvis bare styrket, har utviklet seg og står sterkere til å kunne søke jobber i de store byene.

Jenssen Stenberg studerte i Volda, har tidligere bodd i Bergen og har familie vestpå. Han sier det gikk greit å flytte til Ålesund, selv om det var en usikkerhet der.

– Jeg forlot jo livet mitt i Oslo som jeg trivdes godt med, og da veit man jo ikke om man kommer tilbake til det.

Ut av landet

Nå trives han godt i Kristiansund, selv om han ikke skal være der de neste fem månedene.

– Jeg har fått permisjon og skal ut i verden og reise. 

Han skal blant annet til Kirgisistan, Sør-Øst Asia og Sør-Amerika. Han sier det er fordi han har reiselyst, og ikke fordi han skal jobbe.

– Etter det skal jeg tilbake. Jeg tror det blir kjekt å få lufta seg litt og få litt andre impulser.

Medier24 har skrevet om en kuttpreget mediebransje, men leder i Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad, har sagt han ikke vil svartmale situasjonen. Også hans råd er å søke seg ut av storbyene.

– Men veien til fast jobb er akkurat nå litt lengre. Man må være villig til å ikke gå for førstevalget, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS