Støtten til det kontroversielle og islam-kritiske nettstedet Human Rights Service (HRS) blir trolig borte i det kommende statsbudsjettet.
HRS fikk 1,8 millioner kroner på det forrige statsbudsjettet.
Etter stortingsvalget i forrige uke er det de rødgrønne partiene som er i samtaler om å danne regjering. De har også flertall for å godkjenne statsbudsjettet.
Samtlige av de rødegrønne partiene har tidligere uttalt at de ønsker å fjerne HRS-støtten fra statsbudsjettet.
Mediepolitiske talsperson for Senterpartiet, Åslaug Sem-Jacobsen, sier at de ikke har programfestet at de skal kutte støtten, men peker på at de har foreslått å fjerne den tidligere.
– Jeg kan ikke forskuttere, men vi er ikke særlig begeistret for at regjeringen har finansiert HRS. De blir stadig tatt i faktafeil, og opererer ikke på en journalistisk og etisk nivå som man burde forvente av enhver som mottar statsstøtte, sier Sem-Jacobsen til Medier24.
Ikke imot medier som mener noe annet
Støtten til HRS har skapt strid flere ganger de siste årene.
Fremskrittspartiet har uttalt at de har garantert støtte for HRS på statsbudsjettet.
Samtidig uttalte regjeringspartnere Venstre og Kristelig Folkeparti at de ønsket å stoppe støtten.
I mai i år gikk de rødgrønne inn for å skrote søtten til HRS gjennom en innstilling fra justiskomiteen.
Ifølge innstillingen har HRS fått nær 26,2 millioner kroner i statlige overføringer siden 2005.
Sem-Jacobsen mener det er et behov for medier som har et utgangspunkt på høyresiden i norsk medieflora, men peker på at HRS ikke går inn under det.
– Jeg er ikke imot medier som mener andre ting enn meg. Det er et behov for dem. Men da må de ha journalistisk integritet, forholde seg til Vær Varsom-plakaten og ha en etterrettelighet på samme nivå som andre seriøse journalistiske medier. Det opplever jeg ikke at HRS gjør i dag.
Justispolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Lene Vågslid, svarer på melding om hva Arbeiderpartiet tenker om HRS-støtten.
– Jeg er glad for at de rødgrønne partiene har vært tydelige på at støtten til HRS skal fjernes. I tillegg vet vi at Venstre, Rødt og MDG er i mot støtten. Det er ikke lenger flertall for støtte til HRS i Stortinget, skriver Vågslid til Medier24.
– Skal ikke støtte hets av minoriteter
SV har tidligere gått sterkt ut mot regjeringens støtte til HRS.
Partiets mediepolitiske talsperson Freddy Øvstegård stilte seg meget kritisk da HRS havnet på statsbudsjettet i fjor høst.
– Her gjør regjeringen knefall for Fremskrittspartiet allerede før de skal møtes til forhandlinger. Det er helt uforståelig for meg at man velger å fortsette med statsstøtte til en hatblogg, sa Øvstegård til Medier24 da.
Nestleder Torgeir Knag Fylkesnes kommer med en uttalelse på e-post om hva de tenker om HRS plass på det kommende statsbudsjettet.
– Alle de tre partiene som nå danner flertall har gått inn for å kutte støtten til HRS. Nå er det på høy tid at vi får det til. Vi skal ikke støtte hets av minoriteter, skriver han til Medier24.
HRS etterlyser dokumentasjon
Medier24 har forelagt kritikken fra politikerne overfor HRS.
Informasjonsansvarlig Hege Storhaug svarer skriftlig på e-post.
Hun mener det er «forstemmende at ledende politiske parti i Norge har falt så dypt».
– De kan gå i sine egne arkiv, og der vil de finne at alt av problemer HRS har advart om og foreslått av tiltak for å løse, var helt riktig. Helt tilbake til vår første rapport fra 2001 om voldtekt i tvangsekteskap, skriver Storhaug.
Hun etterlyser at de tre partiene dokumenterer hva som er så galt med HRS.
– Historien gjennom de 22 årene HRS har eksistert viser med all tyngde at vi hadde rett. Vi hadde både dokumentasjon og analyser på vår side. Vi var avantgarde i både Norge og Europa, noe vi kan dokumentere.
Storhaug mener Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet tok feil om innvandringens negative konsekvenser.
– Norge står derfor i knærne av problem verdimessige og økonomiske. Det er ingen annen instans enn HRS som har sterkere ryggrad i forhold til dokumentasjon - med fakta i front - som viser at advarslene våre var riktige.
– Vi ser frem til den dagen Ap, SV og Sp vil ta ansvar for Norges mest sårbare barn, ungdom og kvinner fra muslimske land som ikke får leve i frihet i Norge. Det vil vi nok ikke se de neste 4 årene. Beklageligvis for Norges mest sårbare og demokratiet Norge, skriver Storhaug.