Trond Giske under Mediepolitisk Grill, Arendalsuka

Giske ut mot Skarvøy etter «Partiet»-kritikk

Trond Giske går ut mot Lars Joakim Skarvøy etter TV 2-journalistens kritikk av boken «Partiet». Giske mener han ikke ble forelagt alvorlige beskyldninger mot ham i Arbeiderpartiet-boken fra 2018, skrevet av Skarvøy.

Publisert Sist oppdatert

Trond Giske hevder overfor NRK at han ikke fikk svare på et stort antall påstander i boken om Arbeiderpartiet fra 2018, «Alle skal ned».

Boken er skrevet av tidligere VG-journalist, nå TV 2-reporter Lars Joakim Skarvøy, og Marie Melgård, som på det tidspunktet jobbet i VG, men som nå jobber i Dagens Næringsliv. 

Skarvøy har nylig kritisert boken «Partiet», som er skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant for faktafeil.

– Poenget er ikke bare at det er masse alvorlige beskyldninger som er udokumentert og falske. Poenget er at de ble aldri forelagt meg, hevder Giske overfor NRK.

I NRK-saken skriver de at de har sendt Skarvøy alle uttalelsene til Giske i saken. Skarvøy ønsker ikke å stille til intervju med NRK, men skriver i en SMS til kringkasteren at han og Giske har møttes flere ganger etter at han begynte i TV 2.

– Ønsker han at jeg igjen beklager feilene jeg har gjort, har jeg selvsagt ingen problemer med det. VG og jeg beklaget offentlig for over seks år siden til de som ble påvirket av Bar Vulkan-saken, og jeg kan absolutt gjenta det igjen overfor Trond Giske: Beklager.

Forlagsredaktør Tuva Ørbeck Sørheim sier til NRK at både forlaget og forfatterne hadde dialog med Giske, men ikke om alt. 

Hun opplyser dog at de tok ut og endret flere passasjer fra manus etter dialog med Giske, samt at de la inn Giske sitt perspektiv under hvert av varslene som ble gjengitt i den boka.

– Det som er viktig, er at han får tilsvar til det som er alvorlige anklager, sier Ørbeck Sørheim.

Giske skal også ifølge forlagsredaktøren fått invitasjon til å møte forfatterne for å snakke om større deler av boka, noe han ikke ønsket å delta i.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS