Andreas Haakonsen går fra jobben som politisk journalist i VG til rollen som aspirant i Utenriksdepartementet.

VGs Andreas Haakonsen forlater journalistikken - går til UD

– Jeg fikk rett og slett et tilbud jeg ikke klarte å la passere, sier Haakonsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Andreas Haakonsen har sagt opp sin stilling som politisk reporter i VG til fordel for rollen som aspirant i Utenriksdepartementet.

På spørsmål fra Medier24 om hvorfor han nå forlater avisen, sier Haakonsen:

– Jeg hadde ingen plan om å forlate journalistikken, men jeg fikk rett og slett et tilbud jeg ikke klarte å la passere. Selv om jeg har dekket norsk politikk de siste årene, har jeg utdannelse innen internasjonal politikk, menneskerettigheter og språk. Så det var noe veldig forlokkende i å kunne jobbe mer direkte med det jeg har studert - og da ikke minst i UD.

– Hvordan blir det å ikke lenger skulle jobbe i VG?

- Det er oppriktig kjipt! Jeg kommer til å savne tempoet, trøkket, kollegaene - og ikke minst muligheten til å stille alle slags mulige spørsmål til folk med makt, sier Haakonsen.

Og fortsetter:

– På den andre siden er kjæresten min veldig fornøyd med at jeg forlater VG, siden det betyr færre kildesamtaler og pressekonferanser på kveldstid. Men jeg tror fortsatt ingen har fortalt henne om skilsmisseraten i UD.

– Hva tar du med deg fra journalistikken, inn i den nye jobben?

- Det er selvfølgelig alltid nyttig å ha sett politiske prosesser fra flere sider. I tillegg håper jeg å ta med en god, kritisk sans inn i departementet.

Haakonsen kom til VG fra Klassekampen i januar 2021, og har tidligere jobbet i Vårt Land og Moss Avis.

Powered by Labrador CMS