NYE PÅ ÅSTEDET: Fv. Andrea Joner Tuft, Marthe Laurendz Jensen, Jørn Lier Horst og Jens Christian Nørve (programleder).
NYE PÅ ÅSTEDET: Fv. Andrea Joner Tuft, Marthe Laurendz Jensen, Jørn Lier Horst og Jens Christian Nørve (programleder).

Nye krimhoder til Åsted Norge

Henter krimforfatter som ekspertkommentator.

Publisert Sist oppdatert

Åsted Norge har fått med seg krimforfatter Jørn Lier Horst (51) som ekspertkommentator denne høsten. TV 2-programmet, som går inn i sin 12. sesong, har i tillegg ansatt Andrea Joner Tuft (26) og Marthe Laurendz Jensen (25) som nye krimreportere.

Å være reporter i Åsted Norge er for meg, uten tvil, en drømmejobb, sier Laurendz Jensen.

Hun er utdannet politi og holder nå på å fullføre en bachelorgrad i journalistikk ved OsloMet.

– Denne jobben vil passe meg perfekt, da jeg kan kombinere journalistikk med etterforskning, og det sammen med svært dyktige og rutinerte kolleger. Det er ingenting jeg har mer lyst til å jobbe med enn akkurat dette, sier hun.

Hun har det siste året vært fast ansatt i Østlandets Blad. De siste månedene som frontsjef.

Også Andrea Joner Tuft kan skilte med to bachelorgrader. Den ene i PR og markedskommunikasjon ved Handelshøyskolen BI. Deretter fullførte hun journalistikkutdanningen fra Høgskulen i Volda i 2021. Parallelt med studiene har hun jobbet som journalist i Romerikes Blad, Nordstrands Blad og Østlandets Blad. I sommer har hun jobbet i tv2.no.

– Krimjournalistikk har alltid interessert meg, det er den jeg dras mot. Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for at jeg har fått muligheten til å jobbe med en så kompetent og dyktig gjeng. Her får man virkelig brukt alle sider ved det journalistiske faget som graving, kildekritikk, kildepleie og historiefortelling, sier Joner Tuft.

Ingen av de har tv-erfaring.

– Jeg må få lov til å skryte av ledere som ansetter ferske journalister, og er villig til å legge ned ressurser i å lære oss opp fra scratch når det gjelder fjernynsdramaturgi, sier Joner Tuft.

Redaksjonssjef Asbjørn Olsen har i flere år undervist journalistikkstudenter ved OsloMet.

– Jeg har forhåpentligvis utviklet en teft for å snuse opp unge talenter. Og med den kompetansen disse to unge journalistene vil ha rundt seg denne høsten skal dette gå veldig bra, sier Olsen.

I tillegg her Jørn Lier Horst hentet inn. Den tidligere politimannen er en av Norges mestselgende forfattere og hyppig brukt som kommentator i riksmediene. Han overtar Asbjørn Hansens plass i programmets ekspertpanel. Hansen vil fortsatt være tilknyttet redaksjonen og lage reportasjer i tospann med reporterne.

Åsted Norge hadde premiere i januar 2016 og over en halv million nordmenn ser programmet hver mandag på TV 2.

Powered by Labrador CMS