Finn en feil: NRK Dagsrevyen 21 tok feil av kvinnelaget og herrelaget til Vålerenga.
Finn en feil: NRK Dagsrevyen 21 tok feil av kvinnelaget og herrelaget til Vålerenga.

Dagsrevyen forvekslet kvinnelaget med herrelaget: – Pinlig

Da Dagsrevyen skulle presentere et innslag med kvinnelaget til Vålerenga brukte de et bilde av herrelaget. – Det er en feil som er beklagelig og som ikke skulle skjedd, sier fungerende sportsredaktør i NRK, Anders Sårheim.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag sendte NRK Dagsrevyen 21 et innslag om Vålerenga Fotball Damers kommende Champions League-kamp mot svenske Häcken.

Men da innslaget skulle bli presentert fikk seerne se et illustrasjonsbilde av herrelaget til Vålerenga.

Illustrasjonsbildet har irriterte Vålerenga Damer.

–NRK har vært flinke, men dette er pinlig. Det er unødvendig at man i 2021 skal tro at Vålerenga bare er et herrelag, sier markeds- og medieansvarlig i Vålerenga, Jens August Dalsegg.

– Irriterer dem voldsomt

Dalsegg er klar på at spillerne i Vålerenga Fotball Damer er frustrerte etter innslaget.

– Jeg vet at det er ting som irriterer dem voldsomt, og det provoserer spillerne mer enn supporterne. Det er ikke diskriminerende, men man er lei av å alltid må korrigere og si «vi har faktisk et damelag også».

Han forstår at glippen må ha vært utilsiktet, og er glad for at NRK lagde sak om den kommende Mesterligakampen.

Samtidig påpeker Dalsegg at NRKs dekning av Toppserien ikke er god nok.

– Jeg synes de lager for lite innhold med den rettighetspakken de har. Jeg tipper at NRK har fått seg en lekse og vi ønsker dem velkommen til neste kamp. Håper den som lastet opp bildet ikke gjør den samme feilen igjen.

– Beklagelig

Medier24 har forelagt kritikken overfor fungerende sportsredaktør i NRK, Anders Sårheim.

Han sier NRK tar selvkritikk på glippen.

– Det er en feil som er beklagelig og som ikke skulle skjedd. Vi forstår reaksjonene fra Vålerenga. Vi har gått opp det som skjedde, og vi må se på om vi må ha et enda større sikkerhetsnett, sier Sårheim til Medier24.

På spørsmål om hvilke sikkerhetsnett det vil være, nevner Sårheim at det kan være at flere ser over hvilke bilder som blir brukt før sending.

–Innimellom er det veldig hektisk og feil skjer. Så må NRK vurdere om vi har gode nok sikkerhetsrutiner for å unngå at slike ting skjer igjen.

– Kan NRK garantere at slike feil ikke vil skje igjen?

– Man kan ikke garantere at det aldri vil skje igjen. Men vi må sørge for at det vi har er gode nok rutiner, svarer Sårheim.

Han er klar på at NRK deler ambisjonene om å ha en enda bredere dekning av Toppserien.

– Vi ønsker å utvikle produktet og vi viser flere kamper år for år. Det betyr at vi deler den ambisjonen. Så registrerer vi at man ønsker mer, og det tar vi til etterretning. Vi har ambisjoner om å øke enda mer.

Powered by Labrador CMS