Tidligere journalist, Anders Hoff, er død. Han var blant annet programleder og programsekretær i Dagsrevyen.

MINNEORD:

Journalist Anders Hoff er død

Anders Hoff hadde en lang karriere i Dagbladet, NRK og TV 2: «En ypperlig historieforteller,» skriver Dag Biseth og Jan Wold på vegne av hans venner.

Publisert Sist oppdatert

Anders Hoff (16. april 1948 - 27. juni 2024)

 Vår kjære venn Anders Hoff døde 27. juni på Uranienborghjemmet etter lengre tids sykdom. Han ble 76 år.

Anders vokste opp på Torshov, men flyttet til Drøbak i tiårsalderen. Etter artium ble han journalist i Akershus Amtstidende og flyttet senere til Oslo, der han tok journalistskolen og studerte historie, statsvitenskap og spansk ved Universitetet i Oslo før han ble ansatt som journalist i Dagbladet. Hans eksamensbesvarelse i historie ble bedømt som en av de beste i landet det året.

Parallelt drev han og Gunnar Simonsen noen år Summer Disc på Reenskaug Hotel i Drøbak.

Så gikk turen til NRK og Dagsrevyen, der han arbeidet sammen med personligheter som Hans-Wilhelm Steinfeld, Erling Borgen, Ole Torp og Per Ståle Lønning – men ble regnet som den kuleste og et forbilde, skriver Torp.

I forbindelse med et kritisk innslag om norsk selfangst laget av NRK for CNN i februar 1989, havnet Anders i heftig diskusjon med og nærmest kastet ut tre representanter fra Regjeringsadvokaten, som troppet opp en tidlig lørdag formiddag i redaksjonen. De kom på vegne av Regjeringen og utenriksministeren og krevet å få en kopi av det usendte innslaget. Anders stod steilt på sitt og de måtte gå med uforrettet sak… Hendelsen fikk mye medieomtale den gangen.

Anders avsluttet sin yrkeskarriere som redaksjonssjef og opplæringsleder i nyhetsredaksjonen i TV 2. David Watne skriver at han var en nøkkelspiller i TV 2 fra første stund.

Anders hadde en naturlig autoritet. Selv om noen av oss i vennegjengen var flere år eldre, nøt han stor respekt – og det var ham som kunne alle pokerreglene og sannsynlighetsberegningene. Dessuten var han en som virkelig brydde seg om sine venner. Det fikk mange av oss erfare hvis vi havnet i en trengt situasjon.

Anders var også en ypperlig historieforteller, især om ting han hadde opplevd selv. En stor sorg for ham var at hans vakre datter Ida fikk leukemi og døde bare 21 år gammel.

Anders vil bli sterkt savnet, og våre tanker går til sønnen Lars Gunnar og den øvrige familie.

Powered by Labrador CMS