Pål Nedregotten.
Pål Nedregotten.

Pål Nedregotten blir ny teknologidirektør i NRK

Forlater Amedia for å gå inn i NRKs toppledelse.

Publisert Sist oppdatert

Det var 59 søkere til jobben da den ble lyst ut tidligere i år, og elleve av kandidatene var unntatt offentlighet.

Pål Nedregotten kommer fra stillingen som konserndirektør for data og teknologi i Amedia. Han er en del av konsernets ledelse.

Nedregotten har blant annet vært innovasjonsdirektør, utviklingsredaktør og produktdirektør i konsernet, som han har jobbet i siden 2005.

Det er ennå ikke bestemt når han starter i NRK.

– NRK er en av de viktigste samfunnsinstitusjonene i Norge, og ligger imponerende langt fremme i digital tjenesteutvikling, sier han i en pressemelding fra NRK.

Som følge av overgangen til NRK, fratrer Pål Nedregotten umiddelbart vervet han har på vegne av Amedia som styreleder i bransjeorganisasjonen MBLs hovedstyre, skriver Amedia i en egen pressemelding. De skriver de også at Håvard Solheim konstitueres i Amedias gamle jobb.

Jobben som teknologidirektør har vært ledig siden Heidrun Reisæter meldte overgang til samme stilling i NAV i fjor høst.

– Dette må være blant Norges mest spennende teknologijobber, og jeg går til jobben med en stor porsjon respekt for hva den dyktige teknologiorganisasjon leverer.

Direktør-jobben er lagt til Marienlyst, og vedkommende vil få det «overordnede ansvaret for at NRK har solide og fremtidsrettede teknologiløsninger rettet mot publikum så vel som interne systemer for produksjon, samhandling og administrasjon», opplyser mediehuset.

Nedregotten går også inn i NRKs toppledelse og rapporterer til kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

I stillingsbeskrivelsen fremhever NRK blant annet at de søker en direktør som «evne til å sette strategisk retning og mobilisere organisasjonen».

Powered by Labrador CMS