Sp-politiker Per Olaf Lundteigen liker ikke tanken på at Nationen skal bli solgt til Amedia.
Sp-politiker Per Olaf Lundteigen liker ikke tanken på at Nationen skal bli solgt til Amedia.

Advarer mot salg av Nationen

– Jeg vil oppfordre organisasjonene som i dag eier Nationen, om å reise seg og avvise dette salget, sier Per Olaf Lundteigen til Klassekampen.

Publisert

Amedia er - som Medier24 meldte tidligere denne uken - nær et oppkjøp av Nationen og Tun Media.

Etter det Medier24 erfarer skal kun detaljer gjenstå før en avtale er i boks.

Det liker ikke Senterparti-politikerne Per Olaf Lundteigen og Nils T. Bjørke. De advarer nå mot et salg av avisen, melder Klassekampen.

– Jeg vil oppfordre organisasjonene som i dag eier Nationen, om å reise seg og avvise dette salget, sier Lundteigen til Klassekampen.

– Hvis Nationen blir solgt vil det svekke muligheten for en selvstendig stemme basert på verdiene som bondebevegelsen er tufta på, fortsetter han.

Tun Media bekreftet tirsdag overfor Medier24 at det foregår samtaler med Amedia.

– Vårt mål er å styrke konkurransekraften til våre publikasjoner slik at vi kan få økt gjennomslagskraft, et bredere nedslagsfelt og økt lesergrunnlag for nyheter om landbruk, distrikt og norsk matproduksjon, sa styreleder Kjell S. Rakkenes.

Etter det Medier24 forstår vil Amedia ligge an til å ta mesteparten av aksjene i Tun Media, mens Trønder-Avisas eierselskap, AS Nord-Trøndelag, kan ende med opp mot 10 prosent.

Tun Media eier dagsavisen Nationen og publikasjonene Bondebladet, Norsk Landbruk og Traktor. Medieselskapet ble etablert i 2000.

Powered by Labrador CMS