Arne Reginiussen utenfor Finnmark Dagbladets kontorer i Alta.
Arne Reginiussen utenfor Finnmark Dagblad sine kontorer i Alta.

Trakk seg på dagen etter Nidaros-bråket. Nå skal Arne Reginiussen få fart i Finnmark for Amedia

Den tidligere styrelederen forteller hva han har lært av Nidaros-skandalen. Nå ser han fremover som ny leder for alle Amedia-avisene i Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det kjent Arne Reginiussen blir øverste leder for alle Amedia-avisene i Finnmark.

Reginiussen har tidligere vært ansvarlig redaktør i både Nidaros og Finnmark Dagblad, men mange husker nok Nidaros-skandalen som preget mediebransjen våren 2021 og i tiden etterpå.

Reginiussen trakk seg i 2021 som styreleder i Nidaros etter at daværende ansvarlig redaktør Vanja S. Holst sluttet i stillingen som en følge av at Reginiussen blandet seg inn i redaksjonelle prioriteringer.

Reginiussen beklaget kommunikasjonen og innrømmet at han gjorde feil. I ettertid gjorde Amedia endringer i for å øke kapasiteten rundt ulike utgiverspørsmål.

Ser fremover

– Hva har du lært fra det som skjedde i 2021?

– Alt man kommer borti tar man med seg. Også handler det jo mye om rolleforståelser. Men så ser jeg jo heller ikke noe poeng i å rippe opp i det som er en gammel og avklart sak, svarer Reginiussen.

– Som sagt den gangen, så var det håndtert feil og jeg har beklaget det som skjedde, legger han til og understreker at han nå ser fremover.

– Hva har du gjort i de tre årene siden det skjedde?

– Jeg har jobbet med strategi og vekst i Amedia. Jeg har også jobbet mye med sportssamarbeidet med TV 2, samt podkastsatsingen vår – både internt men også med oppkjøpet av Moderne Medier der vi kjøpte 49 prosent av aksjene.

Han har også hatt styreverv i ulike aviser i Amedia.

– Jeg har hatt en variert rolle de siste årene.

– Har du savnet å jobbe redaksjonelt?

– Ja, det har jeg definitivt savnet. Det er noe med å være i puls og på det som skjer i samfunnet rundt seg. 

Han forteller at det blir en annen type rolle enn å jobbe i et stort konsern som Amedia.

– Der er det mer møter, og alt tar lengre tid. Jeg liker at det er puls og at ting går fort. Jeg tror det blir veldig bra å komme tilbake.

– Krevende

Nå blir Reginiussen både daglig leder, og ansvarlig redaktør i avisene i Finnmark. Her skal han lede satsingen på å samle alle titlene under en felles ledelse.

– Hvordan skal Amedia befeste sin posisjon i Finnmark under din ledelse?

– Det er krevende å drive aviser i Finnmark. Over tid har det vært vanskelig å rekruttere folk. Vi har titler som er små her oppe. At vi klarer å finne sammen og hjelpe hverandre, tror vi er veldig bra.

– Det handler om å ta ned sårbarheten i stor grad med å samle redaksjonene enda tettere, legger han til.

Blant grepene er satsing på debatt og meningsjournalistikk, forteller Reginiussen.

– At vi får en politisk redaktør og stemme fra Finnmark er noe vi ikke har hatt på lenge, sier han og viser til at Frode Nielsen Børfjord i Sør-Varanger Avis blir politisk redaktør i Finnmark.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS