Trond Findahl er journalist i Alvdal- midt i væla og Tynsetingen
Trond Findahl er journalist i Alvdal- midt i væla og Tynsetingen

#MinMetode

«Ultralokal-journalisten» ønsker seg mer distriktsnyheter i rikspressen. Og mer tid

Trond Findahl forteller om sine journalistiske metoder i Medier24s spalte #MinMetode.

Publisert

I spalten #MinMetode ønsker Medier24 å få journalister til å fortelle om sine metoder og tanker om hvordan journalistikk best utføres.

Denne gang er det journalist i Alvdal- midt i væla og Tynsetingen, Trond Findahl, som svarer på Medier24s seks spørsmål om alt fra undervurderte og oppskrytte kvaliteter, og favorittspørsmål.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist?

– Jeg liker folk og er litt nysgjerrig. Og så innbiller jeg meg at jeg jeg er god til å lytte og å holde i gang en samtale slik at jeg og intervjuobjektet finner fram til det som er interessant for leserne sammen.

– Har du et favorittspørsmål som ofte gir gode svar?

– «Hva føler du nå?», mener du? Nei jeg har ikke det. De gode svarene kommer gjerne helt på tampen av et intervju, og når det begynner å bli uformelt.

– Hva skulle du ønske du fikk mer tid til i hverdagen som journalist?

– Tid til å sette sammen ting som skjer, og å se og forklare sammenhenger.

– Hvilke kvaliteter er de mest undervurderte som journalist?

– Å være pågående, men med måte.

– Hvilke kvaliteter er de mest oppskrytte som journalist?

– Å være pågående, men ikke med måte.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Som en journalist i en liten ultralokal nettavis langt ute i distriktene så er det fristende å si svare at norsk riksmedia burde dekket mer av hva man har i distriktene. Så er sammenhenger veldig interessant. I forbindelse med SUJO-prosjektet så ser vi jo på flyttestrømmen, og også hvordan lokke folk hit til Tynset og Alvdal. Hva trenger vi?

– I et intervju med noen som har flyttet hit igjen etter å ha vært ute og studert så trekker de fram mulighet til å studere her på Tynset etter videregående som en god ting. Da spør jeg, «Flyttet dere ut for kun å studere, eller var det andre morsomme ting som skjedde i Trondheim eller Oslo for en 20-åring?» Det var det. Nå snakker man om å legge ned musikklinja ved videregående skole her i Nord-Østerdalen. Det er en sammenheng her?

Powered by Labrador CMS