Christina Kullmann Five gleder seg til å tre inn i journalistikken. Til høsten skal hun jobbe med EU og EØS i Altinget.
Christina Kullmann Five gleder seg til å tre inn i journalistikken. Til høsten skal hun jobbe med EU og EØS i Altinget.

Christina Kullmann Five skal lede Altingets satsing på EU og EØS

Five går fra departementsjobb til sentral redaksjonell rolle i Altingets redaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Christina Kullmann Five blir Altingets tredje nisjeredaktør, og skal til høsten jobbe med EU og EØS. Våren 2023 vil Five få ansvar for nisjen Altinget Oppvekst. Det skriver Altinget i en pressemelding.

Journalisten omtalte saken først.

– Hun bringer inn en helt unik kompetanse til Altinget med god og aktuell innsikt i politisk arbeid, EU-systemet og oppvekstfeltet. Jeg er glad for at hun nå tar skrittet over i journalistikken og blir med oss på dette prosjektet, sier sjefredaktør i Altinget, Veslemøy Østrem.

Five er jurist og har blant annet 15 års erfaring fra departementene. Hun kommer fra rollen som fagrådgiver i barne- og familiedepartementet der hun har bidratt til utforming av lovverk og styrking av rettssikkerheten for barn og foreldre i barnevernet.

Hun har også mangeårig erfaring med EU-rett og EØS-avtalen, både fra byråkratiet og i advokatfirmaet Haavind.

Christina Kullmann Five er datter av tidligere Dine Penger-redaktør Carsten O. Five og tidligere Høyre-leder Kaci Kullmann Five.

– Jeg gleder meg til å få være med å bygge opp noe helt nytt i norsk mediebransje. Jeg håper min kompetanse på lovgivningsprosesser og departementsarbeid vil være med å bidra til å opplyse Altingets lesere. Det som særlig appellerer til meg, er at Altinget vil stå for en seriøs og informativ journalistikk. Som journalist i Altinget ønsker jeg å gi oppvekstdebatten et større fokus i Norge. Jeg håper også å bidra til en mer opplyst EU-debatt, sier Christina Kullmann Five.

I juni bekreftet Altinget at Silje Sjursen Skiphamn skal lede satsingen på helsepolitikk og at Elisabeth Bergskaug blir nisjeredaktør for klima- og energipolitikk. Five blir dermed deres tredje nisjeredaktør.

Powered by Labrador CMS