TV 2-sjef Olav T. Sandnes kan smile av Medietilsynets siste tilsynsrapport.
TV 2-sjef Olav T. Sandnes kan smile av Medietilsynets siste tilsynsrapport.

Medietilsynet: TV 2-brudd i 2021 får ingen konsekvenser

Bruddene på lokaliseringskravet i fjor får ingen følger grunnet koronapandemien, opplyser Medietilsynet i sin siste tilsynsrapport.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 oppfylte de fleste kravene som allmennkringkaster og mottar full kompensasjon på 135 millionar kroner for 2021, melder Medietilsynet.

TV 2 brøt lokaliseringskravet med redaksjonell tilstedeværelse i Bergen i fjor, men dette var grunnet de nasjonale påleggene om hjemmekonto, er konklusjonen i Medietilsynets siste tilsynsrapport.

– Brota på krav om lokalisering skjedde som følge av koronapandemien og får derfor ikkje konsekvensar for TV 2, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, i en pressemelding.

– Fordi koronapandemien er ei hending utanfor TV 2s kontroll, vil Medietilsynet verken avkorte kompensasjonen eller gi sanksjon som følge av brota, sier Velsand.

TV 2 fikk samme behandling av Medietilsynet etter lignende brudd i 2020.

Den gjeldende allmennkringkaster-avtalen mellom TV 2 og staten gjelder frem til 21. desember 2023.

Medietilsynet har - på oppdrag fra Kultur- og likestillingsdepartementet - evaluert kompensasjonsordningen for kommersiell allmennkringkasting på tv, og har foreslått noen justeringer før en ny avtale lyses ut.

Men akkurat hvilke vil ikke Medietilsynets direktør ut med riktig enda.

– Vi konkluderte med at avtala så langt har sikra eit nasjonalt nyheitstilbod som blir produsert utanfor hovudstaden og har gitt publikum variert norskprodusert innhald, sier Velsand.

Av øvrige funn i den siste tilsynsrapporten nevner Medietilsynet også at TV 2 har investert over 240 millioner kroner i norsk film og tv-drama. Kravet frem til 2023 er på 250 millioner kroner, noe som betyr at kravet snart vil innfris.

Powered by Labrador CMS