På bildet: John Rasmussen, Øyvind Godø, Jorun Gaarder og Bernt Jakob Oksnes - journalistene bak artikkelserien.
Fra venstre: John Rasmussen, Øyvind Godø, Jorun Gaarder og Bernt Jakob Oksnes - journalistene bak artikkelserien.

Gull til Dagbladet i internasjonal pris for sportsjournalistikk

Dagbladet gikk helt til topps med «En Syk Skinasjon» i konkurransen avgjort i Sør-Korea.

Publisert Sist oppdatert
    Dagbladet stakk av med gull i kategorien «Best colour piece» i finalen i AIPS Sports Media Awards, som ble avgjort i Seoul i Sør-Korea tirsdag.
    Totalt var det 690 innsendte bidrag fra 138 land til den internasjonale prisen, som kan tenkes å være et slags VM i sportsjournalistikk.
    Av de ti som til slutt kjempet om plass på podiet, i tillegg til Dagbladet, var det store internasjonale medier som BBC, New York Times, Le Monde Afrique, Der Spiegel, Washington Post, Daily Mail og Vanity Fair.
    – Dette er helt enormt og en utrolig anerkjennelse. Ikke minst er det også et håndfast bevis på at Dagbladet lager journalistikk i verdensklasse. Vi er forsøkt strupet i Norge, men hyllet for prosjektet i verden, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.

Artikkelserien har skapt kontroverser, ettersom en forskningskomité mener arbeidet med serien er å regnes som helseforskning - og dermed krever forskningsetisk forhåndsgodkjenning før arbeidet starter.

Det bestrider Dagbladet på det sterkeste.

– Dagbladets avsløringer førte til offentlige beklagelser, endring i trenerutdanningen og initiativ til granskninger. Dagbladet har mottatt flere priser for å ha fremskaffet informasjon av stor samfunnsmessig betydning. Derfor er det er oppsiktsvekkende at forskningsmiljøene har angrepet prosjektet i ettertid. De burde være glade for at media kan bidra med journalistikk på slike områder, som uten tvil har samfunnsmessig betydning, kommenterer Hansen, som mener journalistikken må være fri og uavhengig.

– Dette er helt enormt. Prosjektet «En syk skinasjon» var et ekstremt viktig journalistisk prosjekt om spiseforstyrrelser i norsk skiidrett, og et prosjekt som også fikk store konsekvenser. At Dagbladet får gull i konkurranse mot noen av verdens største medieorganisasjoner, er en utrolig anerkjennelse, sier ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, i en kommentar til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS