Direktør Stein Slyngstad i Kulturetaten i Oslo.
Direktør Stein Slyngstad i Kulturetaten i Oslo.

Seks lokalaviser i Oslo får mediestøtte for 2021

– Tildelingen bidrar til å styrke lokaldemokratiet i disse områdene, sier direktør i Kulturetaten Stein Slyngstad.

Publisert Sist oppdatert

De seks avisenen som får 495 000 kroner i pressestøtte er Akers Avis Groruddalen, Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands blad, Sagene Avis og VårtOslo.

Oslo kommunes mediestøtte har vært en 3-årig prøveordning hvor det er satt av 3 millioner kroner hvert år siden 2019.

Målet med tilskuddsordningen har vært å stimulere til et mangfold av lokale nyhets- og aktualitetsmedier med høy kvalitet og uavhengig journalistikk i Oslo.

Det er enda ikke fattet noen avgjørelse på om denne ordningen vil fortsette fremover.

Det er forventet at byrådet vil ta stilling til om ordningen skal gjøres permanent eller forlenges når budsjettforslaget for 2022 legges frem i september.

Kulturetaten er forvalter av ordningen. Direktør Stein Slyngstad mener prøveordningen bidrar til å styrke lokaldemokratiet i bydelene i Oslo.

– I motsetning til andre byer i Norge har Oslo i liten grad hatt redaksjonell dekning av lokale forhold. Bydelene har behov for en kritisk og uavhengig presse som tar opp det som skjer lokalt og som påvirker folks hverdag. Tildelingen bidrar til å styrke lokaldemokratiet i disse områdene, sier Slyngstad.

Leder for fagutvalget for mediestøtten, Arne Krumsvik, påpeker at prøveordningen har vært viktig for lokalavisene i Oslo i et tøft mediebilde.

– Dagens mediebildet er tøft. Det er stor konkurranse om oppmerksomheten og avisene må evne å følge med i en rask utvikling. Støtten til lokalaviser i hovedstaden er viktig for at også lokale forhold i hele Oslo by blir dekket, sier Krumsvik.

Powered by Labrador CMS