Redaktør og daglig leder i Nordre Aker Budstikke og Akersposten, Karl Andreas Kjelstrup. prosjektredaktør for lokale mediehus i Polaris Media Midt-Norge, Bjørn Lie Rønningen, og ansvarlig redaktør i Stjørdals-Nytt, Sanna Drogset Børstad

Har fått pressestøtte for første gang: – Vil være kjempeviktig for oss

Seks aviser kommer inn i ordningen for første gang. 

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen ble listen over årets pressestøtte-mottakere publisert. 162 aviser mottar støtte i årets pott og seks nye aviser kommer inn.

Alle nykommerne er lokalaviser: Oppegård avis, Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Grimstad Adresse-Tidende, Stjørdals-Nytt og Frøya.

Stjørdals-Nytt får 1,7 millioner kroner i støtte. Ansvarlig redaktør Sanna Drogset Børstad sier til Medier24 at hun er veldig glad for støtten.

– Vi forventet å få støtte, men det er fortsatt veldig gledelig. Det har mye å si for oss, vi er en liten avis i et utfordrende marked. Pressestøtten vil være kjempeviktig for oss, sier hun.

– Vil komme godt med

Børstad legger til at støtten vil gjøre avisen bærekraftig.

– Vi har hatt abonnement siden 2022, så vi jobber fremdeles med å bygge opp både en god base og et godt produkt. Men vi har hatt en kraftig vekst.

– Skal pengene gå til å ansette flere?

– Det får vi se på etter hvert. Men det skal brukes på journalistikk.

Frøya.no får to millioner kroner i pressestøtte.

Konstituert redaktør i Frøya, Bjørn Lie Rønningen, sier pressestøtte-tildelingen er veldig gledelig. 

– Det vil komme godt med når vi skal fortsette arbeidet med å bygge et godt og viktig digitalt produkt for frøyværinger. Det er gjort mye bra arbeid, men gjenstår også mye, sier han. 

– Gir oss muligheter

Karl Andreas Kjelstrup er ansvarlig redaktør i Nordre Akrer Budstikke og Akersposten. Begge avisene er blant nykommerne på listen, og de får litt over 2 millioner hver i pressestøtte.

Redaktøren er godt fornøyd med at avisene får pressestøtte.

– Det var hyggelig å komme inn i det selskapet, og det var også et hyggelig beløp. Vi hadde forventet og budsjettert at noe ville komme, men ikke de tallene der, sier Kjelstrup til Medier24.

Pressestøtten gjør at det blir en ny situasjon for avisene. I 2015 restartet Kjelstrup Nordre Aker Budstikke som digital lokalavis sammen med Kristin Tufte Haga.

I 2022 ble de kjøpt av Amedia, og året etter ble Kjelstrup også redaktør for Akersposten. På samme tid gikk de over på abonnementsmodell.

– Denne støtten gir oss noen muligheter til å lage enda mer lokaljournalistikk.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS