Fra venstre: Rasmus Gorset Berg, Lasse Lervik, Ask Juhl Markestad (Miles), Håvard Engum (Miles), André Voigt, Ulrik Antoniussen Halmøy, Rune Forberg (Miles) og Per Christian Evensen Helme.
Fra venstre: Rasmus Gorset Berg, Lasse Lervik, Ask Juhl Markestad (Miles), Håvard Engum (Miles), André Voigt, Ulrik Antoniussen Halmøy, Rune Forberg (Miles) og Per Christian Evensen Helme.

NTB ansetter to: – Dette er stjernesigneringer

NTB henter André Voigt (32) og Ulrik Antoniussen Halmøy (26) til utviklerteamet for automatisert journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

NTB har ansatt André Voigt og Ulrik Antoniussen Halmøy til sitt utviklerteam for automatisert journalistikk. Teamet teller nå fem faste ansatte og tre innleide konsulenter fra Miles.

– Dette er stjernesigneringer som vil styrke NTBs rolle som en ledende leverandør av automatisert innhold, sier produktsjef Per Christian Evensen Helme.

I pressemeldingen står det at NTB jobber med å utvikle en ny maskinlæringsmodell som vil gi robotartikler mer variert språk for å få en bedre leseropplevelse.

Fra før av har NTB en næringsrobot, boligrobot og fotballrobot.

– Jeg synes bruken av AI på språk er en av de mest spennende nyvinningene som er kommet de siste årene. Samtidig har nyhetsbransjen generelt og NTB spesielt et særskilt behov for at den publiserte teksten er riktig, og det klarer ikke dagens teknologi å tilfredsstille. Å få jobbe med disse problemstillingene hos NTB er en perfekt mulighet til å komme med et eget og forhåpentligvis innflytelsesrikt bidrag til AI-feltet, sier Voigt.

Han er maskinlæringsekspert og kommer fra postdokstilling hos NTNU, mens Antoniussen Halmøy kommer fra NAV It og er ansatt som fullstackutvikler i NTB.

– Det blir veldig kult å jobbe med automatisert journalistikk hos en så sentral medieaktør som NTB. Automatisert journalistikk byr på mange interessante etiske og teknologiske problemstillinger som det blir spennende å prøve å finne gode løsninger på, og jeg gleder meg til å lære mye i prosessen, sier Atoniussen Halmøy.

Powered by Labrador CMS