VGTVs Vilde Worren og Ahmed Fawad Ashraf intervjuer VGs politiske redaktør Hanne Skartveit på Sverigedemokraternas valgvake søndag.
VGTVs Vilde Worren og Ahmed Fawad Ashraf intervjuer VGs politiske redaktør Hanne Skartveit på Sverigedemokraternas valgvake søndag.

Avisa Oslo signerer Ahmed Fawad Ashraf (36) fra Schibsted

Ahmed Fawad Ashraf (36) blir debattredaktør og kommentator i Avisa Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Ahmed Fawad Ashraf (36) er ansatt som debattredaktør og kommentator i Avisa Oslo. Han kommer fra stillingen som redaksjonell lyd- og videosjef i E24, hvor han har vært på utlån fra VGTV i et halvt år.

Det opplyser Avisa Oslo i en pressemelding.

– Min aller første jobb som journalist var i NRK Østlandssendingen for temmelig nøyaktig femten år siden, så det kjennes riktig å returnere til Oslo igjen. Avisa Oslo skal være gode på det som skjer i gaten din nå, og hvordan nabolaget og byen skal se ut i fremtiden. De beste Oslo-debattene skal folk finne hos oss, sier Ashraf.

Ashraf har bred bakgrunn som journalist. Han har vært reporter og nyhetsanker i NRK, og kulturjournalist i Aftenposten. Siden 2014 har han vært i VGTV, som reporter og anker, og i 2019 var han VGs utenriksreporter, stasjonert i London.

Ashraf ønsker å bringe inn hovedstadens mangfold inn i samfunnsdebatten.

– Det er mange vi ikke hører et kvekk fra i dag, men de bor her. Sånn kan vi ikke ha det. Hvis jeg klarer bringe et mangfold av temaer, personer og stemmer inn i AO kommer jeg til å tenke at vi har lyktes. Det er også det som driver meg, sier Ashraf. Jeg ønsker alle som har noe på hjertet om å ta kontakt med meg, sier Ashraf.

Politisk redaktør Eirik Mosveen er glad for signeringen fra Schibsted.

– Jeg er meget glad for denne ansettelsen. Jeg kjenner Fawad godt fra da vi jobbet sammen i VG. Han er en solid og seriøs journalist som vil styrke Avisa Oslo. I tillegg til å finne interessante stemmer i Oslo, er han en interessant stemme selv. Derfor vil han også skrive kommentarer i avisen, sier Mosveen.

Powered by Labrador CMS