Martin Hirth, Sirill Soltveit Heimdal, Aina Fladset, Kyrre Kjellevold og Hanne Ørnhaug Eskeland er blitt ansatt i Bergens Tidende.
Martin Hirth, Sirill Soltveit Heimdal, Aina Fladset, Kyrre Kjellevold og Hanne Ørnhaug Eskeland er blitt ansatt i Bergens Tidende.

BT har ansatt disse fem journalistene

Får med seg tidligere konstituert redaktør til bergenssatsing.

Publisert Sist oppdatert

Bergens Tidende ansetter fem nye journalister, hvorav flere til den nye Bergenssatsingen.

Sirill Soltveit Heimdal (23) er ansatt som nyhetsjournalist i den nye bergenssatsingen til BT. Hun kommer fra stillingen som konstituert redaktør i Nordhordland, hvor hun inntil nylig både var journalist og klubbleder. Heimdal har tidligere også vært vikar i BT.

- Sirill har svært god journalistisk forståelse. På imponerende vis har hun også opparbeidet seg erfaring med gravesaker i en liten redaksjon, sier nyhetsredaktør Trond Olav Skrunes.

Hanne Ørnhaug Eskeland (24) er ansatt som journalist i BTs nye bergenssatsing.

Hun har en bachelor i journalistikk fra Universitetet i Bergen, og har den siste tiden jobbet som vikar i BT. I denne perioden har hun blant annet vært sentral i leserinvolveringsprosjektet “Mathias og Emma” som rettet seg mot yngre lesere.

- Hanne trengte ikke lang tid på å overbevise oss i BT om at hun var et usedvanlig stort talent. Hun er en kreativ journalist med nyhetsteft, og hun jobber like godt med løpende nyheter som i større prosjekter, sier Skrunes.

Kyrre Kjellevold (31) er ansatt som økonomijournalist i BT. Han er revisor og siviløkonom fra NHH med forskerutdannelse (PhD) fra NHH og University of Alabama innen regnskap og revisjon. Han har tidligere vært vikar i BT og har også erfaring fra Finansavisen og Klassekampen.

- I Kyrre har vi fått en journalist med en sjelden spisskompetanse. Han kombinerer tung økonomifaglig kompetanse med stor journalistisk forståelse. Vi er veldig fornøyde med å få en slik kapasitet som Kyrre med på laget, sier Skrunes.

Martin Hirth (36) er ansatt som journalist i BTs debattredaksjon. Han er utdannet ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, og har bred erfaring fra journalistikk, blant annet fra Sysla og debattredaksjonen i BT.

Han har det siste året jobbet med klimajournalistikk i nettavisen Energi og Klima. Hirth var også medforfatter på biografien om den legendariske professoren Frank Aarebrot.

- Å løfte samfunnsdebatten er viktig for BT. Vi er svært glade for å ha fått Martin tilbake til oss. Hans kombinasjon av fagkunnskap, erfaring og engasjement vil bidra til at vi løser oppdraget vårt, sier kulturredaktør Frode Bjerkestrand.

Aina Fladset (29) er ansatt i et årsvikariat som helsejournalist i BT. Hun kommer fra jobben som journalistvikar i Tidens Krav. Hun har tidligere jobbet som nyhetsjournalist i BA.

- Aina kjenner Bergen godt og har erfaring med helsejournalistikk fra tiden i BA. Vi er veldig fornøyd med at hun nå vender tilbake til Bergen og til oss i BT, sier Skrunes.

Powered by Labrador CMS