Aftenposten-journalist Hanne Christiansen gikk på en frontsmell tidligere i år.
Aftenposten-journalist Hanne Christiansen gikk på en frontsmell tidligere i år.

#Sommerpraten:

– Jeg røpet mitt fullstendige fravær av fotball­kompetanse

Aftenposten-journalist Hanne Christiansen forteller om sin frontflause i #Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er Hanne Christiansen, journalist i Aftenposten.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– «Akkurat da vi trodde det ikke kunne bli verre enn 2020…»

– Dette mediehalvåret åpnet med stormingen av Kongressen i USA og endte med gjenåpningen av Oslo etter syv (!) måneder. Det har med andre ord fortsatt å være uforutsigbart, hektisk og veldig spennende å jobbe med journalistikk også i år.

– Hva er årets flause til nå?

– Den åpenbare kandidaten er kanskje statsministeren og hennes mye omtalte sushitreff på Geilo. Men synes også det var helt uutholdelig pinlig å se Tyrkias president og EU-presidenten kapre de to stolene som var satt frem under toppmøtet i Ankara, mens Ursula von der Leyen bokstavelig talt ble tilsidesatt. 2021, der altså.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Nei! Jeg har savnet kollegaer dypt og inderlig på hjemmekontoret. Som de fleste andre håper jeg jo at fleksibilitet er noe av det vi tar med oss videre i post-pandemiens arbeidsliv. Men min erfaring er at ideene kommer lettere og at sakene blir bedre når man har mulighet til å diskutere stort og smått med gode kollegaer.

– Terskelen for å ta den type samtaler over skjerm, synes jeg har vært litt for høy. Når det er sagt, så er jeg glad for å ha fått litt trening før jeg flytter til Istanbul for å ha hjemmekontor derfra de neste årene.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer er jeg stort sett i byen. Gleder meg aller mest til å ta båten ut til øyene for å bade, spise reker og lese bøker.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Prøver egentlig å logge mest mulig av og skrur av de fleste pushvarsler. Men leser Aftenposten hver dag, og titter innom NRK, VG og de største utenlandske fra tid til annen.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg gjør tabber med såpass jevne mellomrom at det er vanskelig å peke på én. Men det er ikke så lenge siden jeg røpet mitt fullstendige fravær av fotballkompetanse da jeg klarte å fronte fjorårets tabelltips på ap.no. Den fikk ligge en liten stund før det ble oppdaget, til fotballtwitters store fornøyelse.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Still spørsmål! Det er ingen som forventer at du som sommervikar kan alt. Det samme gjelder ideer: Har du tenkt på en sak du har lyst til å skrive, så ikke vær redd for å foreslå den, selv om du kanskje ikke er helt sikker på hvordan du ville løst den. Litt av moroa er å få utvikle ideene dine sammen med de flinke folkene du har fått sjansen til å jobbe med.

Powered by Labrador CMS