Annemarte Moland og Per Magnus Riseng går til Aftenposten.
Annemarte Moland og Per Magnus Riseng går til Aftenposten.

A-magasinet ansetter to faste journalister: – Har kvalitetene vi trenger

Annemarte Moland og Per Magnus Riseng går til Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten ansetter Annemarte Moland (47) og Per Magnus Riseng (35) i faste stillinger i A-magasinet.

Moland er en prisbelønt journalist fra NRK. De siste årene har hun jobbet som undersøkende journalist i Dokumentar- og samfunnsavdelingen og står bak store gravesaker som Griseindustrien, selvmord i psykiatrien og Trigger warning.

For den siste fikk hun også European Press Prize, Skup-diplom og NRKs store journalistpris.

- Det er ikke med lett hjerte jeg forlater Marienlyst. NRK har vært en god og lærerik arbeidsplass for meg i mange år, og jeg har i flere redaksjoner og ulike stillinger fått bli den journalisten jeg er i dag, sier Moland.

– Jeg har et brennende engasjement og store ambisjoner for journalistikk som utgjør en forskjell, som det nå er på tide å videreutvikle sammen med andre, sier Moland.

Per Magnus Riseng har i mange år jobbet som vikar og fast frilanser for A-magasinet. Før han kom til A-magasinet, har han også jobbet i VG Helg, magasinet Plot og Adresseavisen samt levert saker til andre helgeredaksjoner.

Risengs styrke er historiefortelling og menneskemøter, med en egen kompetanse inn mot vitenskap-, teknologi og klimajournalistikk.

- A-magasinet har de dyktigste fortellende journalistene og de beste historiene. Jeg har hatt et mål å få fast jobb her siden jeg var journaliststudent i 2007. Jeg har drømt flere ganger at jeg ble oppringt med tilbud om fast jobb der, så dette er bokstavelig talt en drøm som går i oppfyllelse.

Han legger til:

- Mitt mål er å bidra til enda flere gode saker om vitenskap og teknologi og hvordan dette påvirker oss stadig mer i hverdagen. Særlig i en verden der klima er i ferd med å bli det altoverskyggende temaet, sier Riseng.

A-magasinets redaktør Lillian Vambheim er svært glad for å få Riseng og Moland med på laget.

- Moland og Riseng har de kvalitetene som vi trenger for å styrke oss. Moland utmerker seg som en iderik, nyhetsdrevet og dyktig gravejournalist med en bred bakgrunn fra ulike plattformer i NRK. Hun har gjennomslagskraft og stor kapasitet og evne til å komme tett på folks virkelige liv og utfordringer de møter.

Powered by Labrador CMS