Annemarte Moland og Per Magnus Riseng går til Aftenposten.

A-magasinet ansetter to faste journalister: – Har kvalitetene vi trenger

Annemarte Moland og Per Magnus Riseng går til Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Aftenposten ansetter Annemarte Moland (47) og Per Magnus Riseng (35) i faste stillinger i A-magasinet.

Moland er en prisbelønt journalist fra NRK. De siste årene har hun jobbet som undersøkende journalist i Dokumentar- og samfunnsavdelingen og står bak store gravesaker som Griseindustrien, selvmord i psykiatrien og Trigger warning.

For den siste fikk hun også European Press Prize, Skup-diplom og NRKs store journalistpris.

- Det er ikke med lett hjerte jeg forlater Marienlyst. NRK har vært en god og lærerik arbeidsplass for meg i mange år, og jeg har i flere redaksjoner og ulike stillinger fått bli den journalisten jeg er i dag, sier Moland.

– Jeg har et brennende engasjement og store ambisjoner for journalistikk som utgjør en forskjell, som det nå er på tide å videreutvikle sammen med andre, sier Moland.

Per Magnus Riseng har i mange år jobbet som vikar og fast frilanser for A-magasinet. Før han kom til A-magasinet, har han også jobbet i VG Helg, magasinet Plot og Adresseavisen samt levert saker til andre helgeredaksjoner.

Risengs styrke er historiefortelling og menneskemøter, med en egen kompetanse inn mot vitenskap-, teknologi og klimajournalistikk.

- A-magasinet har de dyktigste fortellende journalistene og de beste historiene. Jeg har hatt et mål å få fast jobb her siden jeg var journaliststudent i 2007. Jeg har drømt flere ganger at jeg ble oppringt med tilbud om fast jobb der, så dette er bokstavelig talt en drøm som går i oppfyllelse.

Han legger til:

- Mitt mål er å bidra til enda flere gode saker om vitenskap og teknologi og hvordan dette påvirker oss stadig mer i hverdagen. Særlig i en verden der klima er i ferd med å bli det altoverskyggende temaet, sier Riseng.

A-magasinets redaktør Lillian Vambheim er svært glad for å få Riseng og Moland med på laget.

- Moland og Riseng har de kvalitetene som vi trenger for å styrke oss. Moland utmerker seg som en iderik, nyhetsdrevet og dyktig gravejournalist med en bred bakgrunn fra ulike plattformer i NRK. Hun har gjennomslagskraft og stor kapasitet og evne til å komme tett på folks virkelige liv og utfordringer de møter.

Powered by Labrador CMS