Adrian S. Nordvik er denne ukens intervjuobjekt i Medier24-spalten #Studenten.
Adrian S. Nordvik er denne ukens intervjuobjekt i Medier24-spalten #Studenten.

#Studenten:

Hyller NRK-profilen Fredrik Solvang: – Den jobben han gjør er glimrende

Adrian S. Nordvik svarer på fem spørsmål i vår spalte #Studenten.

Publisert Sist oppdatert

I spalten #Studenten ønsker Medier24 å få journalist- og mediefag-studenter til å fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning og til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Neste ut er Adrian S. Nordvik, som studerer journalistikk ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.

– Hvorfor studerer du journalistikk?

– Jeg har så lenge jeg kan huske elsket å følge med på nyheter og lese aviser, det har ført til at jeg har blitt ganske samfunnsengasjert, og jeg fant ut ganske tidlig at journalistikk er det jeg vil holde på med. Det er et ufattelig spennende yrke som gir så mange ulike muligheter, samtidig som man får fortelle om spennende historier og spennende mennesker. Muligheten for en veldig variert arbeidsdag er noe som trakk meg veldig til å studere journalistikk.

– Hva tenker du om de fremtidige jobbmulighetene i bransjen?

– Jeg tror at de fremtidige jobbmulighetene i bransjen kan være mange, nettopp fordi journalistikk kan være så mye! Samtidig så lever jeg veldig i troen på at det alltid kommer til å være bruk for menneske med en god penn, eller god formidlingsevne! Jeg mener det er viktig at man har tro på seg selv og hvis man i tillegg jobber hardt så tror jeg at mulighetene er mange. Samtidig så tror jeg det er viktig å være optimistisk og åpen for å gjøre mye forskjellig. Det er flere veier til Rom.

– Hvilken type journalistikk ønsker du helst å jobbe med?

– Da jeg begynte å studere så sto ønsket om å bli sportsjournalist veldig høyt, nå som jeg er på siste året i en bachelorgrad så er jeg åpen for veldig mye forskjellig. Det er så utrolig mange spennede muligheter. Jeg har en drøm om å kunne jobbe som utenrikskorrespondent engang i framtiden, om det er gjennom sport eller noe annet er egentlig det samme

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Jeg synes at norske medier kan bli enda flinkere på å dekke verdensbildet. Mye av virkelighetsbildet vi får farges av USA, og det hadde vært interessant og fått dekket mer av andre deler av verden. Jeg er også stor tilhenger av å få plass til generelt mer positive nyheter i mediehverdagen.

– Har du et journalistisk forbilde eller en redaksjon som inspirerer deg?

– Det er utrolig mange flinke journalister rundt omkring i Norge. Som vestlending har jeg lenge fulgt med på NRK Vestland og syntes de er utrolige dyktige. Samtidig så har jeg enorm respekt for Fredrik Solvang. Den jobben han gjør i Debatten er glimrende.

Powered by Labrador CMS