Sportskommentator Birger Løfaldli i Adresseavisen er forsøkt gitt bort gratis. Men han sier selv at han skal ingen steder.
Sportskommentator Birger Løfaldli i Adresseavisen er forsøkt gitt bort gratis. Men han sier selv at han skal ingen steder.

Adressa-kommentator forsøkt gitt bort gratis på Finn.no

På Finn.no dukket det opp en annonse hvor Adresseavisens sportskommentator gis bort gratis. Kommentatoren selv tror det handler om at han har uttalt seg kritisk mot supporterne.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ikke en popularitetskonkurranse, sier Adresseavisen-kommentator Birger Løfaldli til Medier24 om å være sportskommentator.

Bakgrunnen er en Finn-annonse hvor han er avbildet med teksten:

«Sportskommentator i Adressa gis bort gratis».

– Det er vel et bilde på det voldsomme engasjementet som er rundt Rosenborg og hvor sterke reaksjonene blir når jeg uttaler meg kritisk til supporterne i Rosenborg, sier Løfaldli.

Profilen bak Finn.no-annonsen er skjult og Medier24 vet ikke hvem som har lagt den ut.

Medier24 har vært i kontakt med pressekontakt i Finn.no, Linda Glomlien. Hun opplyser at annonsen ble publisert 21. august og lå ute kun kort tid da den ble fjernet dagen etter.

– Årsaken til at denne annonsen ble fjernet, er fordi den er useriøs og ikke i tråd med FINN sine annonseregler, skriver Glomlien til Medier24,

– Kraftige reaksjoner

Onsdag slo Rosenborg Lillestrøm foran tomme tribuner på Lerkendal. Publikumsrestriksjonene kom etter at den samme kampen ble avbrutt og stoppet for en måned siden på grunn av den mye omtalte fiskekake-protesten.

Onsdag ble kampen igjen avbrutt i noen minutter på grunn av røyk fra bluss som supportere hadde fyrt opp utenfor stadion.

Løfaldli valgte å kalle det en skandale.

Det er ikke første gang Løfaldli uttaler seg kritisk til supporterne til klubben fra Trondheim.

– Da vet jeg hva som kommer. Om ikke annonse på Finn.no, så er det veldig kraftige reaksjoner. Mange av dem er usaklige og uten argumentasjon. Andre har argumentasjon, og det setter jeg veldig pris på og prøver å svare opp.

Han forteller at det også er reaksjoner fra den andre siden, men at disse ikke roper like høyt.

– Villig til å bruke makten sin

Adressa-sportskommentatoren mener supporterne i RBK har vist at de er villige til å bruke makta de har.

Han trekker fram årsmøtet i Rosenborg i vinter, hvor supporterne styrte klubben i en bestemt retning.

– De er villig til å bruke makten sin, noe som gjør det enda viktigere for pressen å være kritisk og stille kritiske spørsmål også til dem. Det er kanskje uvant, og derfor er reaksjonene så sterke når de får kritikk.

– Du er lagt ut på Finn.no for å bli gitt bort, men du blir kanskje fortsatt i Adressa?

– Det er planen, ja.

Medier24 har vært i kontakt med talsmann i Rosenborgs supporterklubb, Bjørn Skar, og forelagt Løfaldlis kommentarer.

– Reaksjonene er nok ikke sterke utelukkende for at man får kritikk. Reaksjonene blir sterke når Løfaldli fremstår tendensiøs i sin kommentering, skriver Skar.

Talsmannen mener dette ikke bare gjelder i kommenteringen av Rosenborg. Han mener Løfaldli også hadde et ensidig negativt fokus under VM for kvinner i Australia og New Zealand i fjor.

– Det virker som om han er kontrær bare for å være kontrær. Det reagerer mange på, og det igjen skaper trafikk, og det er vel på mange måter det mediene er ute etter i dag. 

Skar mener konflikt selger som kjent bedre enn harmoni.

Løfaldli synes det er interessant at Skar etterlyser positivitet fra fjorårets VM.

– Et mesterskap der Norge sviktet stort både på og utenfor banen. Det tyder på at vi har relativt ulike utgangspunkt for hva kritisk og uavhengig journalistikk skal være, svarer Løfaldli.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS