Dette er seks av de mest omtalte personene i norske medier i 2021: Ståle Solbakken (øverst fra venstre), Erna Solberg, Erling Braut Haaland, Guri Melby, Jonas Gahr Støre og Sylvi Listhaug.
Dette er seks av de mest omtalte personene i norske medier i 2021: Ståle Solbakken (øverst fra venstre), Erna Solberg, Erling Braut Haaland, Guri Melby, Jonas Gahr Støre og Sylvi Listhaug.

Dette er de mest omtalte personene i media i 2021

Politikk og fotball dominerer nok en gang.

Publisert

Som i fjor, så er det også i 2021 norske politikere som dominerer listen over de mest omtalte personene i de norske mediene i løpet av året.

Det viser tall fra analysebyrået Retriever fra januar til desember 2021, som Medier24 har fått tilgang til.

Se hele topp-15-listen lenger ned i saken!

20.000 flere Solberg-saker

Både i 2019 og 2020 var det daværende statsminister Erna Solberg som toppet listen. Det gjør den nåværende Høyre-lederen også i 2021, med statsminister Jonas Gahr Støre på 2. plass.

– På listen over de mest omtalte personene i norske medier i 2021 finner vi flere gjengangere. Noen utfordrere har også gjort seg bemerket nok til å havne i toppsjiktet av norsk medieoppmerksomhet, men som tidligere er det politikere og idrettsprofiler som har kortest vei til spaltene, sier analysesjef i Retriever, Ane Kathrine Strand til Medier24.

– Erna Solberg beholder førsteplassen på listen over de mest omtalte personene i norske medier. I likhet med fjoråret figurerer Solberg i nesten 60.000 artikler i norske redaksjonelle medier. Både stortingsvalget og koronapandemien har sørget for et usedvanlig høyt omtalevolum også i år for den nylig avgåtte statsministeren, forteller Strand.

Støre ble omtalt i underkant av 40.000 artikler i 2021.

Tidligere helseminister Bent Høie sniker seg på 3. plassen, mens USAs nåværende president, Joe Biden, og landets tidligere president, Donald Trump, følger på de neste to plassene.

– Amerikanske presidenter er tradisjonelt populære i norske medier. 2021 er intet unntak, selv om mengden medieoppmerksomhet om både Joe Biden og Donald Trump ikke kan matche hva sistnevnte fikk som sittende president i 2020, sier Strand.

– Norske medier omtalte Trump i nesten 15.000 flere artikler i sitt siste år som president, sammenlignet med antallet publiserte artikler om president Biden i 2021. Med andre ord er mediene ikke på langt nær så opptatt av Biden som de var av Trump, sier hun.

Ane Kathrine Strand, analysesjef i Retriever.
Ane Kathrine Strand, analysesjef i Retriever.

Braut Haaland klatrer på listen

Biden og Trump er de eneste utenlandske personene på topplisten. Den neste på listen er den britiske statsministeren Boris Johnson, på en 26. plass.

De eneste på listen som ikke er politikere er fotballspiller Erling Braut Haaland, samt Norges landslagstrener Ståle Solbakken og tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

– Erling Braut Haaland klatrer fem plasser fra i fjor, og havner i år på en solid åttende plass over årets mest omtalte personer. Ny på topplisten er landslagstrener Ståle Solbakken, som har en knepen ledelse med 500 artikler foran Ole Gunnar Solskjær, forteller Strand.

Powered by Labrador CMS