Cecilie Asker, kulturredaktør i Aftenposten, forteller at anmeldelsene av skolerevyer er ressurskrevende for avisen.

Aftenposten slutter å anmelde skolerevyer

– Å anmelde mer enn 30 skolerevyer hver sesong er en satsing som krever mye tid og ressurser av vår redaksjon, sier kulturredaktør i Aftenposten, Cecilie Asker.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten slutter å anmelde skolerevyer i Oslo.

Det forteller kulturredaktør i Aftenposten, Cecile Asker til Medier24.

– Å anmelde mer enn 30 skolerevyer hver sesong er en satsing som krever mye tid og ressurser av vår redaksjon. Vi har derfor hatt dette oppe til diskusjon flere ganger de siste årene, sier Asker til Medier24.

– Ikke mulighet til å dekke alt

Aftenposten har dekket skolerevyene (og teateret hos Oslo katedralskole og Kristelig gymnasium) hos de videregående skolene i Oslo og omegn i flere tiår.

De har også delt ut pris til den beste revyen, og bidratt til at den ble satt opp på Nationaltheatret.

Engasjementet rundt Aftenpostens anmeldelser har vært høyt og bruken av terningkast har vært debattert i mange runder.

Asker sier det å gjøre tøffe prioriteringer er en del av den moderne mediehverdagen.

– Når vi nå styrker vår Oslo-satsing med Vink, er det naturlig å prioritere noe annet ned, sier Asker.

– Det er jo stort engasjement rundt dette, blant ungdom på videregående og foreldrene deres i Oslo. Er det ikke dette godt stoff for å treffe lokalt i Oslo?

– Det er ingen tvil om at skolerevyene engasjerer stort blant dem som står på scenen eller sitter i publikum. Men det samme kan man også si om lokale idrettslag, korps, kirker, kulturliv i bydelene, og andre grasrotengasjement, svarer hun og fortsetter:

– Vi har ikke mulighet til å dekke alt. Og i Oslos lokale kulturliv prioriterer vi nå å satse stort på Vink, som har en målgruppe i 20- og 30-årene.

– Fortsatt noe vi følger med på

– Det har vært en del kontroverser rundt terningkastene, er det medvirkende til at dere legger ned?

– Det har vært en gjenganger at terningkastene har skapt debatt hvert år, særlig hos dem som får dårlig anmeldelse. Men tilbakemeldingen fra revyene selv er at de ønsker å bli anmeldt med karakterer, sier Asker.

Hun forteller videre at det aldri har vært aktuelt for dem å bruke redaksjonelle ressurser på å dekke alle revypremiere - uten at de kunne gi dem en profesjonell og uavhengig vurdering.

Asker utelukker likevel ikke at avisen vil lage redaksjonelt stoff på revysesongen.

– Selv om vi ikke kommer til å anmelde alle skolerevyene systematisk, så kan det godt være at vi kommer til å lage noe redaksjonelt på revysesongen. Revymiljøet er fortsatt noe vi følger med på i redaksjonen.

Powered by Labrador CMS