NJ-leder Dag Idar Tryggestad mottar stående applaus på NJs landsmøte.
NJ-leder Dag Idar Tryggestad mottar stående applaus på NJs landsmøte.

Pressepodden:

NJ-lederen jobber for mye: – Jeg er et dårlig forbilde

Det er blitt en sykdom i bransjen at folk ikke greier skille mellom jobb og fritid, forteller Dag Idar Tryggestad i Pressepodden.

Publisert

Under landsmøtet til Norsk Journalistlag (NJ) denne uken var journalisters arbeidsliv og fritid tema.

Nylig gjenvalgt leder Dag Idar Tryggestad kaller det en sykdom i bransjen at folk jobber for mye og ikke klarer å skille jobb og fritid.

– Jeg er et dårlig forbilde. Jeg reiser rundt gjennom året og holder og kurs foredrag, og er sånn sett ikke et godt forbilde. En del av problemet er at vi greier ikke begrense oss. Vi er så engasjert i faget vårt og tematikken, at vi ikke greier stoppe, sier han i Pressepodden.

Han tror smarttelefonen har gjort det verre, og nevner at man kan lage papiravis fra hytta, eller – som i denne episoden av Pressepoddens tilfelle – spille inn en podkast i en sofa på et hotell.

– Det er ikke sånn at du må inn i faste rammer for å gjøre en jobb, og det er en invitasjon til å være på hele tiden, sier han.

Tryggestad sier det er et lederansvar å hjelpe ansatte å ta fri.

Samtidig som man ikke skal si nei til frivillig engasjement.

– Det er jo et eksempel når det skjer store hendelser, så trenger man ikke ringe til journalister, for de kommer selv på jobb.

Han tror det nettopp er et slikt engasjement som har gjort at mange har valgt mediefaget.

– Men vi må heve terskelen for når den refleksen skal være der. Vi som ledere må slutte å sende e-poster på kveldstid, slutte å starte debatter på slack til alle døgnets tider.

Han sier vi har godt at å være i litt andre miljøer enn bare våre egne.

I denne episoden forteller Tryggestad også om hvordan NJ støtter ukrainske journalister, hva han vil gjøre med journalist-lønnen og hvordan han ser på mangfold.

For ordens skyld: Kristine Sterud er medlem i Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS