Are Strandli gir seg i journalistikken til fordel for å bli skipsmegler i skipsmeglershuset Fearnley Offshore Supply.
Strandli har jobbet i Finansavisen i flere år, og representerte også Norge i roing i sommerens olympiske leker i Tokyo. Han mener tiden nå er inne for å gi seg i journalistikken for denne gang.
– Det har dukket opp en mulighet som jeg følte jeg ikke kunne la passere meg. Jeg går bort fra journalistikken og inn i en helt ny jobb, som virker utrolig spennende, sier Strandli til Medier24.
– Hva gjør at denne muligheten virker så spennende, da?
– Dette er et marked jeg har fulgt med på over tid gjennom jobben som journalist, og så interesserer jeg meg veldig for denne typen skip. Samtidig er det spennende å være involvert i et stort marked med store svingninger og høy konkurranse.
– Konkurranse trigget meg som toppidrettsutøver og som journalist. Fearnley er et veldig spennende selskap med mange dyktige mennesker, og jeg får utvikle meg som person og lære masse, sier Strandli.
– Håper klikk ikke vil trumfe kvalitet
– Hva vil du savne med livet som journalist?
– Jeg kommer til å savne folkene og jobben i Finansavisen. Jeg gir meg ikke fordi jeg ikke synes det er gøy å være der.
– Det har vært utrolig morsomt, og jeg kommer til å savne å ha fingeren på pulsen av sektoren jeg har dekket, og friheten i jobben, svarer Strandli.
På spørsmål om hva han ønsker å se mer av i norsk næringslivsjournalistikk fremover, sier han:
– Jeg håper avisene fortsetter å skrive de gode, litt dypere sakene og at fokuset på klikk ikke vil trumfe kvalitet.
– Jeg tror det er viktig at det ikke bare blir sensasjonssaker, men at man løfter frem viktige saker fra shipping og offshore, som er det jeg har jobbet mest med. Å få tid til det er vanskelig, men kvaliteten er viktigst.
– Gikk rett vest
Samtidig som Strandli forlater journalistikken, legger han også opp som roer på toppnivå.
Hans siste konkurranse endte med velt i Tokyo-OL. Det har vært vanskelig å akseptere for roeren fra Stavanger.
– Det gikk rett vest, og på ingen måte slik vi hadde sett for oss. Det kjennes fortsatt litt uvirkelig, og er noe det kommer til å ta tid å komme seg over, sier Strandli.
Og fortsetter:
– På sikt håper jeg at jeg kan snu dette til noe positivt og at jeg kan bruke det som drivstoff inn i den nye jobben.
– Hvilke elementer fra journalistikken kan du bruke i den nye jobben din?
– Jeg tror det er mye jeg kan bruke derfra. Av likheter, så handler begge yrkene om å innhente og prosessere ny informasjon, og om det å bygge relasjoner. Det er to ting jeg har lært mye av i journalistikken, sier Strandli til slutt.