Ansvarlig redaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen.

Trine Eilertsen om E24-bruddet fra vest: – Forstår at de gjør det

Aftenposten-redaktøren understreker at de blir værende i E24-samarbeidet og mener de fint kan leve ved siden av VGs behov.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Forrige uke meldte Medier24 at dagens samarbeidet mellom Bergens Tidende (BT), Stavanger Aftenblad og E24 skal bli avsluttet.

Bakgrunnen for endringene var ifølge de respektive redaktørene en planlagt evaluering av samarbeidet som ble startet i 2019.

Dette samarbeidet har også både VG og Aftenposten vært en del av.

Ansvarlig redaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, forteller at de ikke har noen planer om å forlate samarbeidet.

– Vi blir værende i samarbeidet, og vi skal snakke om hvordan vi kan utnytte samarbeidet videre. Vår vurdering av samarbeidet er at det har løftet oss veldig. Samarbeidet mellom våre folk og E24 er svært godt, sier Eilertsen til Medier24.

– Forstår

Aftenpostens redaktør er klar på at de fire avisene har ulike posisjoner i markedet.

Hun viser til at både BT og Stavanger Aftenblad er regionsaviser med et tydelig lesermarked langs kysten på vestlandet.

Eilertsen har selv vært sjefredaktør i BT.

På spørsmål om hva hun tenker om at Schibsteds vestlands-aviser forlater dagens E24-samarbeid, svarer Eilertsen dette:

– Jeg har selv sittet der og vet hvordan de tenker. Dette er ikke så veldig emosjonelt. Det handler om realitetene om hvilket markedet du er i. Så jeg forstår at de gjør det.

– Det var en dristig satsing som vi gikk i gang med den gangen, legger hun til.

Samtidig påpeker Aftenposten-sjefen at hun er glad for at det ordinære stoffutvekslingsavtalen mellom Schibsted-avisene fortsetter.

– Der kommer vi til å ha tilgang på god næringslivsjournalistikk fra vestlandet i fortsettelsen.

En av grunnene til at BT og Stavanger Aftenblad ønsket å trappe ned på samarbeidet med E24 var at forretningsmodellene var for ulike.

Både BT, Stavanger Aftenblad og Aftenposten har abonnentsløsninger, mens VG og E24 har en større andel åpne saker - og lever mer av annonser.

Eilertsen mener det er E24 som har den vanskeligste jobben.

– E24 skal både serve VGs åpne forretningsmodell, og vi som lever av abonnement. Men vi har ikke opplevd diskusjonene om hva som skal være åpent og lukket som vanskelig.

Mener konkurrentene bør følge bedre med

Da samarbeidet mellom de fire Schibsteds-avisene og E24 ble annonsert i 2019, ble næringslivsavisen omtalt som et knutepunkt for næringslivsjournalistikken i Schibsted.

– Opplever du at E24 fortsatt er et knutepunkt?

– Det opplever jeg absolutt at de er. De har et tungt miljø med økonomijournalister og fagfolk som sitter der. Det er jo det største næringslivsjournalistikk-miljøet i vår sfære.

Fremover vil det tette samarbeidet som ble annonsert i 2019 nå være mellom Aftenposten, VG og E24.

Eilertsen er klar på at de har sine behov, mens VG har sine behov.

– Men de er absolutt kompatible. Vi har begge en nasjonal posisjon, så det kan være enklere å bygge det sammen, understreker Eilertsen.

Etter at det ble kjent at samarbeidet ble trappet ned har noen av konkurrentene i næringslivsjournalistikken kommet med stikk til Schibsted-satsingen.

Eilertsen er klar på at det ikke gir et korrekt bilde.

– Jeg ser at noen konkurrenter mener dette er et bevis på at satsingen ikke lykkes. Da mener jeg de for sin egen del bør følge bedre med. Det har skjedd mye med både kvalitet, trafikk og abonnement.

– E24 kommer til å fortsette å vokse, legger hun til.

Powered by Labrador CMS