Illustrasjonsbilde av den mulige mediebyen i Stavanger.

Slik kan den nye medie­byen i Stavanger se ut

– Hvis dette blir en realitet så blir det et fantastisk knutepunkt for hele medienæringen, sier prosjektleder Ragnar Christensen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(STAVANGER): Siden desember 2016 har flere sentrale medieaktører i Stavanger-området holdt møter om mulig samlokalisering.

Prosjektet har siden da vokst, og i januar 2021 gikk medieklyngen ut i markedet med konkurranse om å bygge en medieby. 16 meldte seg på, og til slutt var det prosjektet på Nytorget som vant.

Planene må gjennom regulering, og torsdag skal politikerne i Stavanger bestemme om saken skal ut på offentlig høring.

– Vi håper at det går gjennom og at politikerne ser verdien av å få Mediebyen Stavanger her og at de ser hva det vil bety for området, sier distriksredaktør i NRK Rogaland, Ragnar Christensen, til Medier24.

Han har vært prosjektleder for satsingen de siste årene.

Etter høringsrunden skal saken opp til andregangsbehandling, mest sannsynlig til høsten.

Da kan en realiteten til en mulig medieby i Stavanger bli avklart.

– Jeg har grunnleggende tro på at samarbeid vil gjøre oss sterkere. Det som oppstår når tradisjonelle medier møter utviklingsmiljøer er spennende. Det er det vi tenker kan ta oss inn i framtiden, sier Christensen.

– Hvis dette blir en realitet så blir det et fantastisk knutepunkt for hele medienæringen, skyter han inn.

Fra fem til to

I begynnelsen var det fem aktører som stod sammen om prosjektet. Nå er de to: NRK og Stavanger Aftenblad/Schibsted.

Det bekymrer ikke Christensen.

– Vårt håp er at når avtalen er signert at vi vil trekke til oss andre som ser verdien av å være med i dette selskapet, sier han, og opplyser at de to gjenværende aktørene vil ta 30-35 prosent av plassen i bygget.

Han har tro på at det nye bygget kan stå klart sommeren 2025.

– Det er realistisk i forhold til det utbygger skisserer. Det kommer an på den politiske behandlingen og når man setter i gang med å grave, men det er det som er intensjonen, sier han.

Her kan den nye mediebyen i Stavanger komme.

Må flytte

Skjer det så må NRK flytte fra sine lokaler ved siden av Universitetet i Stavanger.

– Vi føler det er veldig fine lokaler vi har nå, men jeg tror det er mer fremtidsrettet å bli mer synlig for publikum i mer moderne lokaler nærmere sentrum, sier Christensen.

NRK vil da begynne prosessen med å selge. I dag besitter de en tomt på 55 dekar.

– Det er ikke noe vi stresser med nå, men vi vet det vil skje på et tidspunkt, og at det er mange som er interessert i å overta tomta. Prosessen kommer på et tidspunkt til å gå parallellt, sier distriktsredaktøren, som fortsetter:

– NRK skal ikke være en eiendomsaktør. Eiendomsstrategien tilsier at vi ikke skal ha mange eiendommer vi eier selv. Derfor er det også et naturlig ledd at NRK går over fra å eie til å leie på distriktskontor.

Hvor mye det nye bygget vil koste kan han ikke si noe om.

– Det er ikke signert avtale ennå, men et av kriteriene for valg var pris. Vi mener det er konkurransedyktige priser så sentralt i byen, det kan jeg si. Det er et attraktivt område, avslutter han.

Ved siden av UiS holder NRK Rogaland til i dag.
Powered by Labrador CMS