Finansavisen-journalist Are Strandli og makker Kristoffer Brun går for OL-gull denne sommeren.

Finansavisen-journalisten jakter medalje i OL: – Målet er gull

Roer og journalist Are Strandli har store ambisjoner for sommerens olympiske leker.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Når de olympiske leker går av stabelen i Tokyo i sommer, kommer Finansavisen-journalist Are Strandli til å være tettere på arrangementet enn de fleste.

Strandli skal imidlertid ikke til Japan for å dekke lekene journalistisk. Han skal nemlig selv delta i roing i dobbeltsculler, sammen med makker Kristoffer Brun.

Målsetningen er klar for 32-åringen, som tok bronse i OL i Rio i 2016.

– Målet er gull. Det er det enkle svaret, sier Strandli til Medier24 på telefon mens han er på treningsleir i Italia.

– Hvor realistisk virker drømmen om gull nå?

– Akkurat nå er den veldig realistisk. Vi hadde nok ikke gått løs på dette ekstra året om vi ikke trodde det var innenfor rekkevidde, svarer Strandli.

Og legger til:

– Slik treningen har gått så langt i vinter, ser vi lyst på det. I EM om to uker vil vi også få en pekepinn på hvor vi står.

– En super-match

Strandli er ikke utdannet journalist, men har studert økonomi og administrasjon ved Universitetet i Stavanger, og samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Siden høsten 2016 har han jobbet for Finansavisen, tidvis på fulltid, men også på deltid, slik han gjør nå.

– Kombinasjonen av at jeg liker å skrive, og at jeg synes økonomi er spennende, gjorde økonomijournalistikken til en åpenbar «super-match» for min del, sier Strandli om hvorfor han ønsket å bli journalist.

I snitt trener 32-åringen 18-20 timer i uken. Samtidig anslår han at ytterligere 20-25 timer går med til å jobbe for Finansavisen.

– Hvordan klarer du å få hverdagen til å gå opp?

– Jeg begynner tidlig om morgenen, er ganske strukturert og utnytter tiden godt. Jeg jobber også i helgene, og dersom jeg bare har én treningsøkt , bruker jeg en stor del av tiden den dagen på å jobbe.

– Nå som sesongen spisser seg til, og OL nærmer seg, blir det mindre jobbing. Nå må jeg prioritere å hvile og å slappe av. På jobb kan det jo gå en kule varmt, når man er i innspurten og skal levere saker, ler han.

Han takker også Finansavisen for å tilrettelegge for satsingen hans.

– Jeg er veldig heldig som har en arbeidsgiver som lar meg kjøre på, slik det passer for meg, sier han.

For å beholde posisjonen som en av verdens beste i sin idrettsgren, må Are Strandli trene mye.

– Liker å grave opp nyheter

– Hva slags journalistikk brenner du for?

– Det er et godt spørsmål. Jeg liker godt å grave opp nyheter innenfor bransjeområdene mine, som er shipping og offshore, svarer Strandli.

Og fortsetter:

– Det er to veldig spennende bransjer der, Norge har en stor posisjon. Kanskje blir de ikke like høyt prioritert i mediene i dag, som de gjorde tidligere.

Som idrettsutøver er Strandli også jevnlig i kontakt med mediene som intervjuobjekt. På spørsmål om hvordan han drar nytte av å selv være journalist i denne sammenhengen, sier han:

– Jeg skjønner jo bedre hva de vil ha, hva som selger og hvordan man kan selge inn en sak. På det siste området har jeg ikke vært særlig aktiv. Jeg liker bedre å selv stå bak mikrofonen.

– Mange journalister sliter kanskje med motivasjonen til å trene i disse dager. Har du noen tips?

– Det er veldig lite som skal til for å få en stor effekt. Litt er bedre enn ingenting, og så er det viktig å ha rutiner for å komme seg opp og strukturere dagen, slik at man får til en liten treningsøkt noen ganger i uken, sier Strandli.

Til slutt legger han til:

– Et siste tips til å komme seg ut på trening, er å avtale med en venn eller kollega. Da må man bare komme seg ut.

Powered by Labrador CMS