STILLING LEDIG:

Vil du fortelle og visualisere nyheter i NTB?

NTB Nyhetsgrafikk søker etter en redaksjonell utvikler/interaktiv utvikler som skal jobbe fram roboter til vår nyhetstjeneste.

Denne artikkelen er over to år gammel.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 1. februar

Data + kode + forklare.

Hvem er du?

Om arbeidsgiver

I over 150 år har NTB formidlet nyheter til inn- og utland og spilt en viktig rolle i det norske medielandskapet. I dag er selskapet landets største leverandør av innholdstjenester i tekst, bilder, video og grafikk til norske medier. NTB tilbyr også en lang rekke kommunikasjonstjenester, som distribusjon av pressemeldinger, produksjon av ferdigsider, bildelagring og språktjenester.

NTB Nyhetsgrafikk tilbyr unike tjenester innen feltet visualisering av nyheter. Vårt mål er å bli mediebedriftenes eksterne samarbeidspartner på informasjonsgrafikk og utfylle bedriftenes visualiseringsbehov.

Vi er en del av NTBs nyhetsavdeling, og samarbeider tett med, NTBs foto- og videoavdeling, utviklingsmiljøet i NTB og flere europeiske nyhetsbyråer.

Du elsker nyheter, er kreativ, idérik og nysgjerrig. Er en som har gode kunnskaper innenfor feltet programmering eller visualisering av nyheter og har evnen til å jobbe selvstendig. Du brenner for å kommunisere og ønsker å utvikle de nye måtene å fortelle historier på. Du har programmeringserfaring og kunnskap om datajournalistikk, data science og/eller webutvikling (f.eks D3.js, React, ChartJS, Plotly, Pandas, NoSQL).

Du vil være med på å videreutvikle og bygge opp vår datadrevne nyhetstjeneste - i tillegg jobbe direkte med å videreutvikle NTBs artikkelroboter – som i dag lager saker som distribueres ut til alle landets aviser og mediebedrifter.

I hverdagen vil du jobbe samme med både redaksjonen og utviklingsavdelingen. Du vil jobbe i et hektisk redaksjonsmiljø og lære deg hva som er driverne i en god nyhetshistorie.På lengre sikt vil du bidra til utviklingen av NTBs datajournalistikk, dataanalyse og visuelle historiefortelling.

Hva får du?

Vi gir deg muligheten til selv å skape en spennende og kreativt utfordrende jobbhverdag. Hos oss får vil du være en viktig del av et av et lag som jobber med automatiserte nyheter og med visuell historiefortelling. Du vil være med å bygge og videreforedle NTBs artikkelroboter og hos NTB finner du Norges eneste mediemiljø som er spesialisert på visualisering av nyheter. Du vil ha mulighet til å utfordre deg selv og få ny kompetanse. Vi jobber tett opp mot NTBs utviklingsavdeling.

I mars flytter vi inn i splitter nye lokaler i pressens hus, og her vil vi bli en del av et stort presse- og nyhetsfaglig miljø. Vi har hytte på Skeikampen og leilighet i Nice som du vil ha mulighet til å benytte.

Hva kan du?

Du behersker godt eller har kjennskap til en eller flere av disse områdene:

  • Kunnskap og erfaring med utvikling i Pandas og NoSQL-databaser
  • Kunnskap og erfaring med dataanalyse
  • Kunnskap og erfaring med webutvikling (JS, CSS, D3.js, React)
  • Har erfaring med å lage informasjonsgrafikk

Erfaring eller utdannelse innen informatikk eller journalistikk er en fordel.

Kvinner oppfordres til å søke.

Kontaktpersoner:

Søknadsfrist: 1. februar
SØK HER

Powered by Labrador CMS