Sjefredaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken under VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken
Sjefredaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken under VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken

VG-rapporten kan havne i PFU

– Vi overveier om det er begått nye eller andre brudd på god presseskikk i rapporten, sier Sofies advokat Knut-Asbjørn Solevåg til Dagbladet.

Publisert

Mandag kveld ble det klart at Sofie (27), kvinnen fra den mye omtalte dansevideoen med Trond Giske fra Bar Vulkan i Oslo, planlegger å klage VG inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU). 

Dagbladet kan melde at klagen også kan omfatte VGs egne interne granskningsrapport, som ble publisert onsdag i forrige uke. 

– Vi har ennå ikke konkludert, men rapporten er en del av vurderingen. Vi overveier om det er begått nye eller andre brudd på god presseskikk i rapporten, sier Sofies advokat Knut-Asbjørn Solevåg til Dagbladet.

Videre skriver Dagbladet at det er knyttet usikkerhet til hvorvidt Sofie var godt nok informert om kildevernet og VGs publisering av upublisert materiale, noe som er svært uvanlig at en redaksjon gjør. 

– Ble Sofie spurt da hun gjennomgikk rapporten om det var greit å publisere ting hun har sagt i disse off-the-record-samtalene, spør Dagbladet. 

– Sofie har i forkant blitt orientert om evalueringen og at den vil bli gjort offentliggjort. Hun leste gjennom rapporten og kom med merknader som vi inntok i rapporten. Premissene for rapporten og gjennomgangen av den har vært tydelig fra vår side, og vi har satt stor pris på Sofies bidrag til vår evaluering, skriver nyhetsredaktør Tora Håndlykken i en epost til Dagbladet.

Håndlykken har tidligere uttalt at de mener det er riktig at PFU får ta stilling til deres dekning av denne saken. 

Powered by Labrador CMS