Tor-Erling Thømt Ruud er tillitsvalgt for NJ i VG.
Tor-Erling Thømt Ruud er tillitsvalgt for NJ i VG.

VG-klubben om Skarvøy-exit: – Lars Joakim har ikke fått noen form for straff

– Prinsippet er at journalister ikke skal bli straffet for presseetiske brudd, sier tillitsvalgt i VG Tor-Erling Thømt Ruud, etter at det ble klart at Skarvøy forlater VG.

Publisert

Fredag ettermiddag ble det klart at Lars Joakim Skarvøy har sagt opp sin stilling i VG, og at han nå begynner i VGs eierselskap Schibsted, hvor han skal jobbe med prosjekter knyttet til satsingsområder innen mediene.

Skarvøy og VG har stått i hardt vær den siste tiden, etter dekningen av Sofie-saken, der Skarvøy fikk seks måneders permisjon, før VG for kort tid siden ble felt i PFU for fem brudd på Vær varsom-plakaten, for både saken og den påfølgende granskningsrapporten.

Tillitsvalgt for journalistene i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, sier til Medier24 at det er viktig for han å understreke at løsningene for Skarvøy ikke har vært noen form for straff for journalisten.

– Det er viktig for meg å understreke at Lars Joakim har ikke fått noen form for straff. Permisjonen var han enig i, og dette er et jobbtilbud han selv har takket ja til, sier Thømt Ruud. 

– Ikke straff for etiske brudd

Han forteller at de hele veien har vært opptatt av at presseetiske brudd, ikke kan føre til straff for journalisten som har skrevet saken et medie felles for i PFU. 

– Det har vært viktig fra VG-klubben sin side, og for Norsk Journalistlag, at prinsippet er at journalister ikke skal bli straffet for presseetiske brudd. Da kunne vi begynt på en farlig vei, sier han.

– Så dere ser heller ikke på denne løsningen som noen form for straff? 

– Nei. Dette er et jobbtilbud som Lars Joakim selv har sagt ja til. I Schibsted får han spennende oppgaver og det er et bra sted å jobbe, sier Thømt Ruud videre. 

I pressemeldingen sier Skarvøy selv at han er glad for muligheten han har fått gjennom det nye tilbudet. 

– Jeg er spent og glad for muligheten til å fortsette i Schibsted-familien med andre oppgaver og nye utfordringer. Det kjennes både riktig og godt å fortsette i mediebransjen og Schibsted, sier Skarvøy i meldingen.

Det har ikke lykkes Medier24 å få en ytterligere kommentar fra Skarvøy. 

 

Håper på punktum

Thømt Ruud sier videre at han og resten av Norsk Journalistlag har bistått Skarvøy de siste månedene

– Selvfølgelig følger vi opp våre medlemmer. Vi har bistått han på den måten han selv har ønsket de siste månedene, sier klubblederen, som ikke ønsker å gå nærmere inn i detaljene. 

 Han forteller at nyheten ble mottatt med fatning i VGs lokaler fredag ettermiddag, og at de fleste han selv har snakket med har vært opptatt av om dette er en løsning Skarvøy selv er fornøyd med. 

Selv håper klubblederen dette nå betyr at de kan sette punktum for denne saken. 

– Jeg sa før PFU-behandlingen at jeg håpet vi kunne sette punktum. Det sier jeg igjen nå: Jeg håper at vi nå kan sette punktum for denne saken. Vi driver jo med journalistikk her, og dette er enda en mulighet til å gi full gass framover, sier han. 

– Ønsker han lykke til videre 

VG-redaktør Steiro sier på sin side ønsker Skarvøy lykke til videre i Schibsted-systemet. 

– Jeg vil takke Lars Joakim for innsatsen i VG gjennom ni år. I den tiden har Lars Joakim pliktoppfyllende levert mye god og kritisk journalistikk. Det er vi takknemlige for. Lars Joakim kunne fortsatt i redaksjonen, men jeg har forståelse for at han velger å takke ja til nye muligheter. Jeg er sikker på at Schibsted vil nyte godt av hans analytiske evner og journalistiske erfaring, sier han i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS