M24TV:

Slik ser det nye nyhetsrommet til VG ut

Målet med den nye organiseringen er å optimalisere hvordan de ulike delene av redaksjonen jobber sammen, ifølge digitalredaktør Ola Stenberg og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Publisert

De siste månedene har det vært byggearbeider inne i VGs redaksjonslokaler. Målet med prosjektet har vært å bygge et nytt nyhetsrom – hvor kjernevirksomheten til VG forhåpentligvis får blomstre.

– Dette er en merkedag for oss. Vi har åpnet det nye nyhetsrommet til VG. Det har vært et viktig arbeid for oss, ettersom vi tror vi må endre hvordan vi sitter og hvordan vi jobber for å være i takt med framtiden, sier digitalredaktør Ola Stenberg til Medier24. 

Han har ledet prosjektet, som forhåpentligvis skal legge til rette for at reporterne, under ledelse av nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, jobber enda bedre og tettere sammen. 

– Det handler om to ting: Det ene er hvordan vi sitter i forhold til hverandre. Er vi organisert riktig, spør Stenberg, som legger til at han tror den nye organiseringen er riktigere i et framtidsperspektiv. 

Store skjermer og mer innsikt

Har trekker fram et eksempel: Tidligere satt Snapchat-redaksjonen i det ene hjørnet og leserutvikling i det andre hjørnet, selv om de egentlig jobber med mye av det samme. Det er nå forandret. 

Det handler også om noe som står sentralt for nyhetsjobbingen i VG: 

– Det handler også om kjernevirksomheten vår: Breaking news og hvordan vi jobber sammen under store hendelser, sier han. 

Videre sier han at de har forsøkt å gjøre flere innsiktsverktøy mer tilgjengelige for redaksjonen, og at det preget det nye nyhetsrommet. 

– Det nye nyhetsrommet bærer preg av store skjermer og innsikt tett på folk, sier han. 

– Viktig for å holde tempo

– Jeg tror at det å ha nærhet, og at folk kan snakke sammen tett, når det skjer store hendelser er viktig. Det er avgjørende for å klare å holde tempo og for å sikre god kommunikasjon, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken. 

Hun sier at noe av det viktigste for at VG skal klare å levere god journalistikk er god kommunikasjon mellom de ulike miljøene. For å få til det kreves også at de ikke sitter altfor langt unna hverandre. 

– Vi er på Slack, men det skal også være mulig å bare snu seg rundt og snakke sammen, sier hun og fortsetter: 

– Reporterne i VG snakker så godt sammen allerede, at tilstedeværelsen av redaksjonell ledelse er mindre viktig, sier hun. 

– Du har rett og slett organisert bort viktigheten av deg selv? 

– Ja, svarer Håndlykken og ler. 

Se video fra de nye redaksjonslokalene øverst i saken. 

Powered by Labrador CMS