Blir en av disse VGs neste nyhetsredaktør? Tora Bakke Håndlykken (stort), øverst til venstre: Anders Sooth Knutsen og Tor Olav Mørseth. Midterste rad, fra venstre: Ola Stenberg, Ellen Limstrand og René Svendsen. Nederst, fra venstre: Trond Sundnes, Marius Tetlie og Sun Heidi Sæbø.
Blir en av disse VGs neste nyhetsredaktør? Tora Bakke Håndlykken (stort), øverst til venstre: Anders Sooth Knutsen og Tor Olav Mørseth. Midterste rad, fra venstre: Ola Stenberg, Ellen Limstrand og René Svendsen. Nederst, fra venstre: Trond Sundnes, Marius Tetlie og Sun Heidi Sæbø.

Hvem blir VGs neste nyhetsredaktør? Her er ni navn vi tror kan være aktuelle

Nå som Gard Steiro har blitt sjefredaktør, har VG sårt behov for en nyhetsredaktør. – Vi ansatte har meldt fra at vi vil ha det på plass så fort som mulig, sier klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud.

Publisert

Norges største avis står uten nyhetsredaktør etter at bergenseren Gard Steiro rykket opp og ble sjefredaktør i forrige uke, etter at Torry Pedersen fikk ny jobb i Schibsted.

Dermed er VG i den samme situasjonen som de var før Steiro ble nyhetsredaktør høsten 2015. Da sto mediehuset uten fast nyhetsredaktør i nesten to år.

– Klubben har meldt ifra om at vi ønsker at en nyhetsredaktør kommer på plass så fort som overhodet mulig og mitt inntrykk er at sjefredaktøren deler det synet, sier klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud.

Han minnes perioden de sto uten nyhetsredaktør:

– Den situasjonen var ikke heldig.

– Hvilken nyhetsredaktør ønsker dere ansatte?

– Vi vil gjerne ha en nyhetsredaktør som er meget trygg på det journalistiske og har etikken svært langt fram i panna. VG skriver ofte etisk utfordrende saker med tanke på for eksempel identifisering og da må nyhetsredaktøren være trygg på disse tingene.

Klubblederen ønsker ikke å spekulere i hvem som kan ta jobben, men:

– Det er ingen ulempe å kjenne systemet internt, men det er ikke noe vi krever.

Sjefredaktør og administrerende direktør Gard Steiro i VG sier til Medier24 at han ikke ønsker å spekulere i navn, kjønn eller om det bør være en intern søker.

Han viser til stillingsannonsen for mer informasjon.

I stillingsutlysningen står det at: 

Blir det en av disse?

Som nyhetsredaktør har du det overordnede ansvaret for størstedelen av redaksjonen, samt det delegerte publisistiske ansvaret for alt som til enhver tid publiseres på VGs plattformer. Du skal lede og prioritere ressursene slik at vi har den raskeste og beste nyhetsformidlingen av hendelser. I tillegg skal du sørge for at redaksjonen jobber langsiktig og setter dagsorden. Målsettingen er å ligge helt i front innen undersøkende journalistikk i Norge.

Basert på kjennskap til mediehuset, bransjen og samtaler med folk som kjenner VG, tror vi avisas neste nyhetsredaktør kan være en av disse: 

  • Tora Håndlykken, leder for nyhetsavdelingen i VG. Ble kåret til «Årets medielederledertalent 2016» der juryen uttalte «Årets medieledertalent betegnes som et ledertalent av de sjeldne». Hun har SKUP-diplom fra 2009. Medier24 har vært i kontakt med flere som nevner hennes navn.
  • Ellen Limstrand, leder for desk og produksjon i VG. Blir nevnt av flere som et sterkt nyhetshode som er vant til å ta tøffe beslutninger.
  • Marius Tetlie, kommunikasjonsrådgiver i Telenor. Var inntil nylig vaktsjef i VG og har tidligere vært redaksjonssjef, der han hadde ansvaret for omorganiseringen av redaksjonen. Regnes som svært sterk etisk og er nevnt av flere til å være aktuell for jobben som nyhetsredaktør.
  • Tor Olav Mørseth, sjefredaktør i Adresseavisen. Var nyhetsredaktør under Gard Steiro i Bergens Tidende og er meget godt likt internt. Regnes som en operativ, men også strategisk type. Har vært toppleder i «Midt-Norges frie stemme» siden 2015. Står støtt i en tøff nedbemanning – også blant de ansatte. Har mange utfordrende oppgaver fremover og kan ha behov for noen år til i Trøndelag, ifølge kilder.
  • Anders Sooth Knutsen, leder for Dagsorden-avdelingen (grave-avdelingen) i VG. Meget godt likt som sjef. Regnes som godt forankret i VG-måten å tenke på. Kom fra Romerikes Blad for 10 år siden. Kilder forteller at han ble ansett som et av de største ledertalentene i gamle A-pressen.
  • Sun Heidi Sæbø, har bekledd flere lederstillinger i Dagbladets nyhets- og samfunnsavdeling, med en lang CV fra mediehuset. Har blant annet jobbet tett på flere av sakene som har tatt SKUP-priser de seneste åra.
  • René Svendsen, sjefredaktør Fredriksstad Blad. Blir nevnt av flere som svært aktuell for nyhetsredaktørjobber i Oslo og spesielt i Schibsted-systemet. Regnes som en av stjernene i Amedia og har bakgrunn fra VG. Kan være vanskelig å få bort fra Fredrikstad.
  • Trond Sundnes, utviklingsredaktør i Dagens Næringsliv. Har tidligere jobbet i VG og er en premiert journalist. Bred utenrikskompetanse – blant annet som korrespondent i London for DN og Berlin for VG.  
  • Ola Stenberg, digitalredaktør i VG. Har lang erfaring fra VG og regnes som en av de viktigste digitale stemmene i Schibsted. Har i flere år bekledd redaksjonelle lederstillinger i mediehuset og få kjenner de viktige fremtidsprosessene bedre enn Stenberg. Han er utdannet journalist, med bakgrunn fra NTB, Avisenes Nyhetsbyrå og Hamar Arbeiderblad.
Powered by Labrador CMS