VG kjøper Diskusjon.no fra TU Media

Avisen kjøper debattgiganten.

Publisert

Diskusjon.no går inn i porteføljen VGs debattsatsing som også innebærer VG Debatt (VGD). Det tar den totale trafikken til rundt to millioner månedlige brukere, skriver VG i en pressemelding. 

– Vi tror på forum der nordmenn kan søke råd, tips og ha både store og små diskusjoner med andre på norsk. Mye av denne debatten har som kjent flyttet seg til sosiale og andre medier, ofte lukkede. Med denne satsingen vil vi ta tilbake noe av eierskapet over debatten, og gi kjærligheten den fortjener, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG.

Nyheten ble meddelt på et digitalt allmøte i VG fredag. VG kjøper Diskusjon.no fra Teknisk Ukeblad Media.

– VG har trafikken som skal til for å satse på diskusjon.no. Selv ble vi for små. Derfor synes vi det er både gledelig og riktig at VG tar satsingen videre. Vi trenger norske modererte forumer i vrimmelen av internasjonale sosiale medier. Vi vil fortsatt benytte diskusjon.no som vår løsning for artikkelkommentarer på tu.no, digi.no og våre andre titler, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør i TU Media, Jan M. Moberg i pressemeldingen.

Leder for Diskusjon.no, Øystein Solaas (28), går inn i rollen som daglig leder for det nye selskapet. Styreleder her vil være Jørgen Elton Nilsen, leder for VG Lab. Redaktøransvaret for begge ligger hos VGs sjefredaktør Gard Steiro.

Tjenestene vil fortsette som to uavhengige merkenavn slik de står i dag, under felles administrasjon og utvikling.

For en best mulig satsing rundt forum i VG, flyttes VGD og diskusjon.no fra 1. juli inn i et eget datterselskap av VG.

Powered by Labrador CMS