VårtOslo mener at helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) hindrer lokalavisa i å ta dette bildet. Dahl sier på sin side at det handlet kun om at blitzen var nærgående.
VårtOslo mener at helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) hindrer lokalavisa i å ta dette bildet. Dahl sier på sin side at det handlet kun om at blitzen var nærgående.

Avis hevder Oslo-politikeren ville nekte dem å ta dette bildet: – Vi oppfatter det som et angrep

Vårt Oslos utsendte sier han ble nektet å fotografere i en betent sak. Arbeiderpartiet kjenner seg ikke igjen i den forklaringen.

Publisert

Bystyret i Oslo skulle onsdag behandle en særlig betent sak om husleie for kommunale boliger til utviklingshemmede da lokalavisa VårtOslos reporter, skulle ta bilder av byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Vårt Oslo hevder at helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) hindret fotograferingen. I en artikkel på sine nettsider skriver de:

«Her hindrer Ap-byråd Tone Tellevik Dahl VårtOslo å ta bilde etter at rødgrønne partier stemte mot husleie-kutt for utviklingshemmede».

– Oppfatter det som et angrep

Medier24 har vært i kontakt med reporter Arnsten Linstad i VårtOslo, som henviser til redaktør Velle for kommentarer.

Redaktør Vegard Velle i lokalavisa VårtOslo.
Redaktør Vegard Velle i lokalavisa VårtOslo.

Redaktør Vegard Velle i VårtOslo sier til Medier24 at han var ikke selv til stede, men har fått forklart fra sin reporter om at han ville ta et bilde etter at møtet var hevet. 

– Vi mener at vi ble nektet å ta det bildet og oppfatter det som et angrep på vår rett til å dekke politikken i byen. Vi opplever at hun hindrer vår fotograf i å ta et bilde i en betent sak – og det viser litt om følelsene som er i sving rundt denne saken. Det tyder også på en uklar rolleforståelse, sier Velle. 

Redaktøren sier at han har vært i kontakt med Dahl og at de kommer til å følge opp saken med bystyret.

– Vi vil også snakke med ordføreren her og høre hva dette er et uttrykk for, sier Velle til Medier24.

I saken publisert på VårtOslo skriver de

«Etter at de fire rødgrønne partiene Ap, SV, MDG og Rødt dannet bystyreflertall mot reversering av husleien for utviklingshemmede og møtet var hevet, ønsket VårtOslo å ta bilde av byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Arbeiderpartiets Frode Jacobsen.

Men fotograferingen ble hindret av helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap). Uten at verken helsebyråd Tellevik Dahl, byrådsleder Johansen eller gruppeleder Jacobsen ga noen forklaring på hvorfor VårtOslo ikke kunne ta bilder».

– Handlet ikke om å nekte å ta bilde

Medier24 har vært i kontakt med representanter for helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap), som sier hun ikke har anledning til å kommentere saken på grunn av en jobbreise i utlandet.

Byråd for helse, eldre og arbeid – Tone Tellevik Dahl.
Byråd for helse, eldre og arbeid – Tone Tellevik Dahl.

Via byrådssekretær Per Anders Langerød (Ap) sender hun følgende i en e-post til M24:

«Denne situasjonen handlet ikke om å nekte VårtOslo å ta bilde».

«Noen av oss sto og pratet om hva som skjedde under møtet. Da oppdaget jeg at noen tok bilde med blits nært ansiktet, noe som var veldig forstyrrende. Øynene mine var slitne etter en lang dag på jobb, og blitzen forstyrret veldig mye».

«Derfor løftet jeg hånden, for å beskytte øynene mine. Hadde journalisten spurt på forhånd, kunne han selvfølgelig tatt bilde. Da kunne vi snudd oss mot han. Bilde stiller vi selvsagt alltid opp på. Det er jobben vår».

Medier24 tar på ny kontakt med redaktør Velle for å høre hva han sier om denne forklaringen. Han mener at politikeren pynter på versjonen i ettertid.

– Jeg tenker at det ikke er helt sant. Linstad tok bildet på en helt vanlig og rolig måte. Han retter heller ikke kameraet mot henne. Da kommer hun fra siden og løftet hånda opp foran kameraet. Han tok et helt ordinært bilde, som han har gjort i en årrekke for flere ulike medier. Han har aldri opplevd lignende, sier redaktøren.

Powered by Labrador CMS