Intervjuer Emmeli Kimsdatter Larsen stiller Kamelen spørsmål, mens han lager mat med bind for øynene.

Student-show fikk med seg Kamelen som gjest

60 UIB-studenter laget direktesendt TV-show, inspirert av 90-tallets lørdagsunderholdning. Blant gjestene hadde de fått med seg Kamelen. 

Publisert

For andre år på rad løftet TV- og journalistikk-studentene ved Universitetet i Bergen et direktesendt, storformat TV-show live. Over 60 personer var med på sendingen, som de kun fikk to uker på å forberede.

- Jeg har lært at man alltid må sikte høyt. For som journalister kan vi ringe til hvem som helst, og folk er som regel alltid villig til å stille opp om de kan, sier student Jørgen Urke.

I alt har studentene produsert ca. 10 reportasjer, og gjennomførte 4 livepunkter utenfor studio med svært ambisiøse fortellergrep, i tillegg til at flere gjester fortalte gripende historier i det ny-designede studioet.

Maja Stavik Meyer er andreårsstudent ved Film og TV-studiet ved Media City Bergen og UiB. Hun føler stuntet er med på å rigge henne for jobben i media.

– Å legge puslespillet i forkant var utfordrende, men veldig gøy i det vi gikk live og alt var som det skulle. Veien til de store mediehusene føles ikke så lang nå.

Det er Sofie Abelia Duvald ved bachelor i Film og TV-produksjon enig i. 

– Gjennom både praktisk og tverrfaglig arbeid har vi hatt en bratt læringskurve, med verdifull hands-on erfaring som har rustet oss for arbeidslivet. 

Blant gjestene var Kamelen. At han stilte til et internt TV-show, kan være knyttet til kreativiteten til studentene. De ringte ikke. De sendte ikke mail. De laget rett og slett en SoMe-video, og inviterte ham komme i studio via den.

En gruppe utviklet konseptet for showet "Media-Dynga", mens en annen gruppe komponerte all musikken i sendingen. Atter andre designet utseende, vignetter og jingler. 

- Det var som å bli brakt tilbake til 90-tallet med Vidar Lønn Arnesen, DaCapo og Bobbysocks, sier universitetslektor Mikal Olsen Lerøen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS