TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik.
TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik.

TV 2s Fredrik Græsvik ferdig i USA - returnerer til Norge

– Han har gjort en fantastisk jobb for TV 2 og stått gjennom i det gjennom tiden med Trump og koronaen, sier Karianne Solbrække.

Publisert Sist oppdatert

Til jul avslutter Fredrik Græsvik en nesten fem år lang periode som utenrikskorrespondent i Washington DC for TV 2.

Det bekrefter TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække overfor Medier24. Solbrække er imponert over jobben Græsvik har gjort i USA.

– Han har gjort en fantastisk jobb for TV 2 og stått gjennom i det gjennom tiden med Trump og koronaen. Nå ønsker han å komme hjem og vil jobbe for TV 2 her, sier Solbrække til Medier24.

I Norge vil Græsvik fortsette å være en del av TV 2s utenriksavdeling. Til forskjell fra eksempelvis NRK, har TV 2 kun en fast korrespondent i utlandet, og det er denne stillingen Græsvik har hatt.

Nå er TV 2 i gang med å finne Græsviks erstatter i USA.

– Vi har lyst ut stillingen internt men det er ennå ikke avklart hvem som får den, sier Solbrække og legger til at de ønsker å ha erstatteren klar før jul.

Selv skriver Græsvik på Facebook om returen. Han skriver blant annet:

«Jeg gleder meg, men for noen år det har vært. President Donald Trump leverte overskrifter daglig. I et forrykende tempo. Ønsker mine etterfølgere alt godt, men det skal noe til å matche denne korreperioden».

Powered by Labrador CMS