TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik.

TV 2s Fredrik Græsvik ferdig i USA - returnerer til Norge

– Han har gjort en fantastisk jobb for TV 2 og stått gjennom i det gjennom tiden med Trump og koronaen, sier Karianne Solbrække.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Til jul avslutter Fredrik Græsvik en nesten fem år lang periode som utenrikskorrespondent i Washington DC for TV 2.

Det bekrefter TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække overfor Medier24. Solbrække er imponert over jobben Græsvik har gjort i USA.

– Han har gjort en fantastisk jobb for TV 2 og stått gjennom i det gjennom tiden med Trump og koronaen. Nå ønsker han å komme hjem og vil jobbe for TV 2 her, sier Solbrække til Medier24.

I Norge vil Græsvik fortsette å være en del av TV 2s utenriksavdeling. Til forskjell fra eksempelvis NRK, har TV 2 kun en fast korrespondent i utlandet, og det er denne stillingen Græsvik har hatt.

Nå er TV 2 i gang med å finne Græsviks erstatter i USA.

– Vi har lyst ut stillingen internt men det er ennå ikke avklart hvem som får den, sier Solbrække og legger til at de ønsker å ha erstatteren klar før jul.

Selv skriver Græsvik på Facebook om returen. Han skriver blant annet:

«Jeg gleder meg, men for noen år det har vært. President Donald Trump leverte overskrifter daglig. I et forrykende tempo. Ønsker mine etterfølgere alt godt, men det skal noe til å matche denne korreperioden».

Powered by Labrador CMS