TV 2-klubbleder om ny avtale: – Skaper forutsigbarhet og trygghet i vår arbeidshverdag

Det sier klubbleder for TV 2-journalistene, Henrikke Helland.

Publisert

Henrikke Helland er klubbleder for journalistene i TV 2, og er svært glad for at avtalen om at kanalen fortsatt være allmennkringkaster nå har landet

– Vi er ufattelig glade for at den endelig har landet. Vi har jo ventet veldig lenge og nå er vi lettet og glade for at vi har kommet til enighet, sier Helland til Medier24. 

Hun sier at klubben har fått løpende orientering rundt problemstillingene som har gjort at ting har tatt lenger tid enn forventet. Blant annet må avtalen også kunne sees på i ESA, og det må være sikkert at den ikke vil falle inn under regelverket for ureglementert statsstøtte. 

– Det har vært en krevende prosess og det har vi forståelse for. Den skal jo kunne sees på i ESA. Vi har hatt forståelse for at ting har tatt tid, men det er klart at de har vært en lang ventetid for oss, sier hun og viser til at avtalen etter planen skulle landet for en lang stund siden.

Hvorvidt den blir godkjent i ESA eller ikke, har blant annet kommunikasjonssjef i Discovery, Espen Skoland, vært opptatt av

– Usikkerhet

Mediepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Trond Giske, har vært ute og sagt at somlingen har skapt usikkerhet blant ansatte i TV 2. Det er ikke nødvendigvis klubblederen helt enig i. 

– Det har ikke skapt usikkerhet blant de ansatte, men det har jo tatt lang tid, sier hun.  

Det som har skapt en form for usikkerhet er muligheten for at TV 2 ikke lenger skal være en allmennkringkaster, med alle de funksjonene det innebærer. 

– Vi har kjent på usikkerhet når vi ikke har hatt den forpliktelsen det er å være en allmennkringkaster, en forpliktelse som vi nå får på plass igjen. Det skaper forutsigbarhet og trygghet i vår arbeidshverdag som TV 2-ansatte, sier hun. 

– En lettelse

Hun beskriver det hele som en lettelse, spesielt med tanke på alle de ansatte i TV 2 som jobber i funksjoner som ville blitt påvirket om avtalen ikke landet. 

– Jeg vil si det er en lettelse vi opplever nå, og dette vil jo være en garanti for at vi fortsatt skal være en allmennkringkaster, sier hun. 

Hun peker på at videre satsning på det redaksjonelle innholdet har vært viktig både for ansatte og for klubben gjennom hele prosessen. 

– Det er en bred avtale, som handler om flere ting, men for våre medlemmer er det det redaksjonelle innholdet som er viktig. Nyheter, sport og teknikken rundt sport, så det er en forsikring rundt at vi fortsatt skal gjøre det i den målestokken vi gjør i dag. 

Powered by Labrador CMS