Politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit og journalist Lars Joakim Skarvøy. Her fra under det svenske valget. Arkivfoto
Politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit og journalist Lars Joakim Skarvøy. Her fra under det svenske valget. Arkivfoto

Kvinnen på Giske-videoen anklager VG-journalist for med viten og vilje å ha publiserte et feilaktig sitat fra henne

Anklager Lars Joakim Skarvøy for å hatt en agenda i saken. Nå innrømmer VG-redaktør Gard Steiro at deres troverdighet er svekket.

Publisert

Som Medier24 kunne melde tidligere onsdag ettermiddag, så ble det varslet om «en større avsløring» omkring VGs journalistikk i Giske-saken. 

Nå er det klart at TV 2 retter et kritisk søkelys på VG-journalist Lars Joakim Skarvøy. Mediehuset har laget en omfattende sak med tekstmeldinger, bilder og intervju med alle parter.

Og kjernen i saken omhandler dette sitatet fra VGs sak som ble publisert:

«Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra»

Hun nekter for at hun noen gang sa at «det ble litt mye» i den konteksten sitatet hennes ble gjengitt i. Hun mener at VGs journalist var klar over at hun ikke oppfattet Giske-møtet som ubehagelig, forteller hun til TV 2

– Da han leste opp artikkelen for meg, sa jeg klart fra om at han måtte fjerne den delen av sitatet. Da sa journalisten at «da ser det rart ut». Jeg svarte at «ja, men da får det bare se rart ut». Han argumenterte mot meg hele veien, selv om jeg gjentok at jeg ikke opplevde hendelsen som ubehagelig, sier Sofie til TV 2.

Nå har avisen en gjennomgang for å sørge for at noe lignende «aldri skjer igjen».

- Oppriktig lei meg

Sjefredaktør Gard Steiro i VG.
Sjefredaktør Gard Steiro i VG.

Sjefredaktør Gard Steiro i VG vil ikke la seg intervjue på telefon, men skriver i en e-post til Medier24 at saken er alvorlig.

- Jeg er oppriktig lei meg for det som har skjedd. VG beklaget da det ble klart for oss at vi hadde gjort feil. Kvinnen har fått en uforbeholden unnskyldning direkte fra VG. 

- Vi har startet en full gjennomgang av saken. Den prosessen er ennå ikke avsluttet. Når vi gjør feil, kan det svekke vår troverdighet. Da må gjøre vi beklage overfor leserne. Det har vi gjort. Jeg har ansvar for alt som publiseres i VG - også denne saken. 

Medier24 har stilt en rekke spørsmål som vi ikke har fått svar på - blant annet om han fortsatt har tillit til Skarvøy etter denne saken.

Til TV2 sier Steiro at de ikke har konkludert om dette vil få følger for journalisten. 

- Vi må bruke tid på å gå gjennom alle sakens sider. Vi begynte gjennomgangen kort tid etter at saken ble publisert, og den pågår fremdeles, sier han til kanalen.

Medier24 har vært i kontakt med Skarvøy som ikke ønsker å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS