Utenriksreporterne Øystein Bogen, Bent Skjærstad, Fredrik Græsvik, Sonja Skeistrand Sunde og Pål T. Jørgensen. Foto: Eivind Senneset/TV 2
Utenriksreporterne Øystein Bogen, Bent Skjærstad, Fredrik Græsvik, Sonja Skeistrand Sunde og Pål T. Jørgensen. Foto: Eivind Senneset/TV 2

TV 2 med TV-serie om egne utenriksreportere

Har fulgt sine egne utenrikskorrespondenter over flere år.

Publisert

I en pressemelding melder TV 2 at de i begynnelsen av januar vil sende sin nye serie «Korrespondentene».

I meldingen skriver TV 2: 

«I dokumentarserien «Korrespondentene» blir vi kjent med menneskene som formidler utenriksnyhetene. De går med passet i lomma, klare for å reise hvor som helst på kort varsel. De drar dit folk flykter fra, for å fortelle oss hva som skjer og forklare hvorfor. Og de leter etter historiene som bærer håp i seg når det ser som mørkest ut.

Vi blir blant annet med når TV 2s erfarne reporter Pål T. Jørgensen og fotograf Halkawt Mustafa drar til fronten i Irak for å rapportere fra kampen mot IS, og når reporter Bent Skjærstad og fotograf Ole Enes Ebbesen må rykke ut på terrorhendelser.

Vi følger reporter Sonja Skeistrand Sunde og fotograf Ole Enes Ebbesen når de opplever folkets frykt og lidelser på nært hold i krigsherjede Jemen, mens Øystein Bogen og fotograf Geir Huneide må kaste seg på første fly til Italia der over 300 mennesker har mistet livet i et jordskjelv. Vi blir også med når USA-korrespondent Fredrik Græsvik drar på alligatorjakt i Florida.»

Også nyhetsdesken og utenrikssjef Aslaug C. Henriksen vil figurere i serien. 

- Tilstedeværelse er viktig. Det å se verden med våre egne øyne og prøve å forstå. Samtidig kommer sikkerheten til teamene våre alltid først, sier Henriksen ifølge meldingen.

Programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, håper ifølge meldingen at dokumentarserien kan bidra til økt forståelse for hvor viktig det er med tilstedeværelse i utenriksjournalistikken og for medienes samfunnsoppdrag. 

- Nyhetsformidling er helt sentralt for TV 2 som allmennkringkaster og samfunnsaktør. Nå tar vi seerne med bak kamera for å vise hvordan utenriksreporterne våre jobber når de formidler store verdensbegivenheter og historiene til menneskene som berøres av dem. Vi håper serien kan stimulere seernes interesse for utenriksjournalistikk, samtidig som dette er drivende godt TV, sier Nakken ifølge pressemeldingen

Powered by Labrador CMS