På TV 2 Nyhetskanalens jubileumsmarkering, fra venstre: Sturla Dyregrov, VG-sjef Gard Steiro og nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.
På TV 2 Nyhetskanalens jubileumsmarkering, fra venstre: Sturla Dyregrov, VG-sjef Gard Steiro og nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

TV 2 markerte 10 år for Nyhetskanalen med å bli med på historisk samarbeid: Går inn på eiersiden i Faktisk

- Dette skal ikke være i stedet for, men i tillegg til, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Publisert

– Jeg er har tro på at Faktisk vil videreutvikle journalistikken i Norge, og bli et godt supplement til TV 2s selvstendige plikt til å utøve samfunnsoppdraget.

- Dette skal ikke være i stedet for, men i tillegg til, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i en melding fra mediehuset.

Sammen med konkurrentene Dagbladet, VG og NRK, har TV 2 nå sluttet seg til aksjeselskapet som skal drive med faktasjekk og avsløre falske nyheter.

Det ble kjent under TV 2s jubileumsmarkering for Nyhetskanalen torsdag ettermiddag, som finner sted på Sentralen i Oslo. 

 

- Et historisk samarbeid

– Dette er faktasjekkens tid, og journalistikken er under press. Det er historisk at de største, norske mediene går sammen i et ikke-kommersielt samarbeid for å overvåke ordskiftet og motvirke feilinformasjon.

- I bunn og grunn snakker vi om en stor base med fakta om hva som er rett og galt, det vil gjøres tilgjengelig for alle og bli et verktøy for oss i det daglige, fortsetter Solbrække.

TV 2s nyhetsredaktør ser frem til samarbeidet med konkurrentene.

– Ikke minst har jeg sans for ideen om et journalistisk laboratorium, der vi kan utvikle og utveksle kompetanse på fakta- og kildesjekk blant journalister og utviklere i Norge og internasjonalt, avslutter hun.

– Vi er svært stolte over å få TV 2 med på laget i dette unike samarbeidsprosjektet. Det vil ikke bare styrke det økonomiske fundamentet til Faktisk, men også gi tilgang til nyttig kunnskap og kompetanse som vil komme kildekritikken til gode i alle kanaler. Å få lov til å lede et samarbeid mellom fire konkurrenter av dette formatet er en stor ære, sier ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg for Faktisk.

– Det brede eierskapet bidrar til å styrke tyngden og autoriteten til Faktisk. Vi ser frem til fortsettelsen med TV 2 på laget. sier styreleder Helje Solberg, til daglig VGTV-sjef .

 

Powered by Labrador CMS