Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV2.
Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV2.

TV 2 ikke felt i PFU etter omtale av «Tindersvindler»-offer

– Det er i grenseland for hva man skal tåle, sier nestleder Ellen Ophaug i Pressens Faglige Utvalg.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 har ikke brutt god presseskikk etter sak om Luksusfellen, der Cecilie Fjellhøy deltok i programmet.

– Jeg mener at de kommentarene som er gjengitt er innafor. Hadde det vært grovere ting så hadde det vært noe annet. Det er en skala her. Er det grove påstander så kan man ikke gjøre det anonymt, men her mener jeg det er innafor, sa utvalgsmedlem Stein Bjøntegård.

Mediehuset publiserte i juni i år en artikkel om at Luksusfellen får kritikk. Saken handlet om «Tindersvindler»-offeret Cecilie Fjellhøy som deltok i sesongpremieren på programmet.

Klager er nevnte Fjellhøy, som reagerer på at det kom kritikk mot programmet og henne, blant annet i kommentarfeltet på Facebook samt på det anonyme forumet Jodel.

Selv om TV 2 ikke har brutt god presseskikk, var det likevel skepsis å spore blant utvalgsmedlemmene.

– Jeg kjenner på at jeg ikke likte denne noe særlig, og at de ikke sa ifra at det kom en slik sak hadde vært greit. (...) Jeg liker ikke saken så godt, men ser ikke at vi kan felle på noe konkret, uttalte utvalgsmedlem Nina Fjellheim.

Nestleder i utvalget, Ellen Ophaug sa også:

– Det er i grenseland for hva man skal tåle.

I sitt tilsvar avviser TV 2 at god presseskikk er brutt, og viser blant annet til at klager har stilt opp i flere medier med sin historie som svindeloffer, i tillegg til at artikkelen er en bit av et større mediebilde rundt Fjellhøy og programserien.

Å referere til anonym kritikk fra sosiale medier mener TV 2 heller ikke er i strid med hovedregelen om å identifisere kilden. Mediehuset avviser også at kritikken som ble gjengitt mot Viaplay og programmet er sterke beskyldninger som utløser samtidig imøtegåelse fra Fjellhøy.

Powered by Labrador CMS