Trond Giske vil trekke seg fra rikspolitikken - refser pressen

– Mediene fortsetter å omtale usanne anklager mot meg uten noen dokumentasjon.

Publisert

Trond Giske melder på Facebook fredag ettermiddag at han ikke vil søke renominasjon på Stortinget.

Han bruker samtidig anledningen til å refse pressen for andre gang på to dager.

«Mediene fortsetter å omtale usanne anklager mot meg uten noen dokumentasjon. Varsler og saker med usanne påstander kommer på trykk uten å vente på saksbehandling. Vanlige presseetiske regler om å kontrollere at opplysninger er korrekte, er lagt bort. Det kreves at jeg må motbevise påstandene.Det er umulig å stå i en situasjon hvor verken grunnleggende rettsregler eller presseregler gjelder», skriver han.

  • Medier24 har vært i kontakt med Trond Giske. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det han skrev på Facebook.

Valgkomitéen i Trøndelag Arbeiderparti jobber i dag med å lage et nytt forslag til styre. I den forbindelse spekuleres...

Posted by Trond Giske on Friday, August 28, 2020

Fredag omtalte Medier24 Aftenpostens avgjørelse om å ikke publisere saker om det siste varselet mot Giske. Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen uttalte:

– Vi har for lite dokumentasjon til å publisere en sak om at det har kommet inn et varsel.

– Kan ikke lenger stå i det

I sitt innlegg på Facebook gjør Giske det klart at han ikke vil stille som lederkandidat gjennom benkeforslag. Samtidig vil han ikke ta en ny stortingsperiode.

– Jeg vil ikke stille opp i et benkeforslag og anbefaler at årsmøtet samler seg om valgkomiteens forslag. Jeg håper de mange som har støttet meg i kommunepartiene i Trøndelag vil følge den oppfordringen, skriver Giske på Facebook fredag kveld.

Han skriver også at beskyldningene som har kommet, også vil kunne komme i fremtiden.

– Jeg har derfor sammen med familien min kommet til at jeg ikke lenger kan stå i dette, heller ikke i en renominasjon til Stortinget.

Powered by Labrador CMS