Trond Giske hardt ut mot pressen: – Alle publiserer umiddelbart

Raser mot Adresseavisen og en rekke andre medier.

Publisert

Torsdag kveld ble det kjent at Arbeiderpartiet bekrefter at det er kommet inn et varsel mot Trond Giske. Varselet strekker seg tilbake til 2014. Giske selv avviser innholdet i varselet.

De siste dagene har kritikken haglet mot den trønderske AP-politikeren og partiet lokalt etter han ble nominert til toppvervet i Trøndelag.

Torsdag kveld går Trond Giske ut på Facebook og reagerer kraftig på pressens arbeidsmetode.

Blant annet reagerer han på at mediene omtaler varslene som om de er et faktum. Giske skriver: 

«I dag, to dager før årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti, har jeg blitt orientert om at det er levert et varsel mot meg til partikontoret. Varselet skriver seg fra et nachspiel for 6 år siden hvor en nå 24-årig kvinne hevder at jeg har strøket henne på låret. Når jeg avviser dette, vil partiet sette i gang en gjennomgang og behandling av hva som skjedde på dette nachspielet i 2014. Mediene er tipset om saken, og alle publiserer umiddelbart».

Han viser til at pressen fortsetter å omtale varsler og påstander fra mange år tilbake «uten krav om dokumentasjon eller å vente på saksbehandling».

«Pressen har klare regler for når en anmeldelse skal omtales med navn. Ingen slike regler gjelder ved «varsel». Vær varsom plakaten krever at man skal kontrollere at opplysninger som gis er korrekte. Adresseavisen har overfor meg i dag sagt at dette kravet ikke gjelder hvis de mener kilden er troverdig. Slik det er nå, vil enhver demokratisk prosess og enhver kandidat settes ut av spill av et varsel rett før et valg», skriver Giske torsdag kveld og fortsetter:

«Jeg er villig til å stå i mye for å kunne fortsette å gjøre en innsats for de sakene jeg brenner for, for unger som ramler ut av skolen, eldre som ikke får regulert pensjonen sin eller folk som står uten jobb i koronakrisa. Men ingen kan stå i et rom hvor verken grunnleggende rettsregler eller presseregler gjelder», skriver han.

Giske reagerer også kraftig på det han mener er pressens innblanding i en demokratisk prosess:

«I fjor grep mediene direkte inn i en demokratisk prosess i Trøndelag Arbeiderparti. Den gangen ved å skrive om et varsel ingen varsler sto bak, med et falskt sitat og ukesvis med benektelser. Det var et press det var umulig for Trøndelag Arbeiderparti å stå i. Denne uka har det gjennom mediene blitt skapt et enormt press både mot meg og Trøndelag Arbeiderparti med samme mål: å påvirke Trøndelag Arbeiderpartis valg på årsmøtet».

Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen.
Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen.

Sjefredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen skriver følgende i en tekstmelding til Medier24 torsdag kveld:

«Giske har full rett til å gi sin versjon av saken, og det har vi gjennom omfattende dialog med han i dag forsøkt å legge til rette for. Hans påstand om at saken med Sara Skillingsås kun bygger på hennes troverdighet er ikke korrekt; i artikkelen er det andre kilder som underbygger det Skillingsås forteller om nachspielet og Adresseavisen har gjort omfattende research som har styrket historien», skriver Husby og fortsetter:

«Giske har rett i at hennes troverdighet er veldig stor i kraft av at hun over mange år ha vært en del av hans indre krets, og at hun står frem med stor omkostning for seg selv. Men dette er altså bare ett av flere moment. Giske har forøvrig ikke tilbakevist Skillingsås historie i sin imøtegåelse. Når det gjelder varslet Giske viser, til kjenner vi varslers identitet og hvilke påstander varslet inneholder. Vi har gjort et grundig arbeid rundt varslet, har fått bekreftet at det er innlevert og har forsøkt å få Giskes kommentar. Han har imidlertid selv valgt å ikke kommentere».

  • Medier24 har vært i kontakt med Trond Giske. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det han skriver på Facebook.
Powered by Labrador CMS