Faksimile fra VGs kontroversielle artikkel publisert 21. februar.
Faksimile fra VGs kontroversielle artikkel publisert 21. februar.

VG har fjernet «så ble det litt mye»-sitatet fra Giske-artikkelen

VG publiserte torsdag en rettelse i den kontroversielle artikkelen.

Publisert

21. februar i år publiserte VG artikkelen «Tillitsvalgt sendte ny bekymringsmelding om Trond Giske», som fikk politiske konsekvenser ved at Giske trakk seg fra nominasjonen til verv i Trøndelag Arbeiderparti.

Nå, i etterkant av TV 2s avsløring, har VG valgt å endre på det avgjørende sitatet som fikk det til å fremstå som at saken var mer alvorlig enn den var.

VG har fjernet dette sitatet: «Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra».

Til dette skriver VG i kursiv:

NB! Etter publisering av denne saken har kvinnen som ble filmet sagt til TV 2 at hun ikke har følt seg godt ivaretatt av VG. Hun sier situasjonen på Vulkan hele tiden var uproblematisk for henne, og hun ønsket ikke at videoen skulle bli spredd eller varslet om. VG har beklaget overfor kvinnen, og manuset er endret slik at sitatet fra henne ikke lenger er med. Denne endringen ble gjort 21. mars 2019.

Administerende og ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro.
Administerende og ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro.

I etterkant av TV 2s sak, der kvinnen går i langt i å hevde at journalist Lars Joakim Skarvøy fabrikkerte sitatet, har VG beklager saken.

Sjefredaktør Gard Steiro sa onsdag kveld til Medier24 at han synes saken er alvorlig.

- Jeg er oppriktig lei meg for det som har skjedd. VG beklaget da det ble klart for oss at vi hadde gjort feil. Kvinnen har fått en uforbeholden unnskyldning direkte fra VG.

Powered by Labrador CMS