Tour de France på TV 2 sommeren 2019.Thor Hushovd, Dag Otto Lauritzen, Johan Kaggestad og Christian Paasche.
Tour de France på TV 2 sommeren 2019.Thor Hushovd, Dag Otto Lauritzen, Johan Kaggestad og Christian Paasche.

TV 2 forlenger Tour de France-rettighetene til 2025

Forlenger rettighetene kort tid etter Premier League-tapet.

Publisert

Det skriver TV 2 i en pressemelding.

– Sykkel generelt og Tour de France spesielt er en av grunnpilarene i TV 2 Sporten. Vi er svært glade for å forlenge Tour de France og flere andre viktige sykkel-rettigheter helt til 2025, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 i meldingen.

TV 2 har sendt Tour de France hvert år siden 2003.

- Aldri før har spenningen vært så stor sett med norske øyne. Vi har et rekordhøyt antall proffer, store talenter, det første norske profflaget for herrer og noe helt andre typer enn vi har vært vant med. Nå kommer klatrere og sammenlagtryttere. Tour de France på TV 2 er lyden av gode sommerminner for svært mange nordmenn og en rettighet det har vært helt avgjørende å beholde. Nå vet vi at sommeren blir herlig helt til 2025, 

Avtalen inkluderer også Spania rundt, står det i meldingen.

- Mange fikk øynene opp for Vuletaen i fjor da Carl Fredrik Hagen skaffet den beste norske plasseringen i en Grand Tour med sin 8. plass. Nå har vi sikret dette som en langsiktig rettighet sammen med blant andre Katalonia rundt og Clásica San Sebastian, som er stjernespekkede ritt. Dette er svært gledelige nyheter to dager før TV 2 Sportens sesongpremiere på sykkel, Volta ao Algarve, sier Vegard Jansen Hagen i TV 2.

I tillegg inkluderer avtalen de tre kvinnerittene Course by Le Tour, Women’s Liège Bastogne Liège og Women’s Flèche Wallonne.

Meldingen kommer knappe to uker etter at kanalen tapte milliardrettighetene til Premier League for NENT, som fra 2022 til sende sende den engelske toppdivisjonen i Norge.

Powered by Labrador CMS