Tor-Erling Thømt Ruud, klubbleder i VG på landsmøtet til Norsk Journalistlag i 2019.
Tor-Erling Thømt Ruud, klubbleder i VG på landsmøtet til Norsk Journalistlag i 2019.

VG-klubbleder snakker ut om krisen: – Det er tungt

Klubbleder i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, snakket om en svært tøff uke på Norsk Journalistlags landsmøte onsdag.

Publisert

– Det er et vanvittig press, også utenfra, og jeg skjønner at alle trenger svar. For min del tenker jeg at vi må ta den tiden det tar. Den kvalitetssikringingen er svært viktig. Det er kjempetungt, sier klubbleder i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, fra scenen på NJs landsmøte onsdag.

Den siste tiden har det stormet rundt VGs ledelse og journalist Lars Joakim Skarvøy etter TV 2s avsløringer om hvordan kvinnen på den mye omtalte dansevideoen på Bar Vulkan i februar, Sofie (27), har følt seg dårlig behandlet av VG og Skarvøy.

 

– Snakket med ledelsen kl. 2 i natt

Saken har naturligvis skapt mye arbeid også for klubbleder Thømt-Ruud, som har i oppgave å ta vare på sine ansatte.

– Kroppen er en fantastisk greie. Vi har noen gir som vi ikke visste vi har, og noen batterireserver som kommer inn når vi ikke trenger det. I natt satt vi til klokken 2 og jobbet med dette. Nå har jeg en pause for å snakke med dere, mens vi venter på deler av denne rapporten som involverer mine medlemmer, sier Thømt Ruud.

– Det er tøft å dra det nyhetsmaskineriet i gang nå. Det er tungt. Jeg tror alle venter på svar på denne saken, hva som kommer til å skje, og vi snakker om dette hele tiden. Samtidig er det cruiseskip som kommer i trøbbel, og det er ting som skjer. VG gjør alt vi kan for å dekke de sakene på best mulig måte, men det er tungt, la han til.

Tor-Erling Thømt Ruud, klubbleder i VG (i midten) og NJ-leder Hege Iren Frantzen (til høyre) intervjues på scenen under Norsk Journalistlags landsmøte 2019.
Tor-Erling Thømt Ruud, klubbleder i VG (i midten) og NJ-leder Hege Iren Frantzen (til høyre) intervjues på scenen under Norsk Journalistlags landsmøte 2019.

Siden saken sprakk for en uke siden har ledelsen vært tydelig på at de skal granske saken, og fredag ble det også kjent at avisen vil offentliggjøre en rapport om hva som har gått galt.

– Jeg er imponert over ledelsen. De står på, og hele lederkorpset er med. Det er krisestab, og de som blir igjen for å dra nyhetsmaskineriet blir det tungt for. Jeg er imponert over at de står på dag og natt. Den siste samtalen jeg hadde med ledelsen i natt var klokka 2, sier han.

 

– Jævlig imponert

Klubblederen forteller om et stort press både internt og eksternt, og at situasjonen er krevende.

– Det gjelder å holde hodet kaldt. Det er vanskelig å ikke tråkke feil. Jeg får støtte av NJ, og det er deilig å blåse ut til noen som ikke er involvert. Jeg har snakket med Hege Iren og Dag Idar mange ganger de siste dagene.

Han forteller også om en svært tøff tid for journalist Lars Joakim Skarvøy.

– Det er kjempetøft for Lars Joakim. Han er under sterkt press, men han er blant Norges beste politiske journalister, og er vant til tøffe tak med de mest hardbarka politikerne vi har. Jeg er jævlig imponert av stå-på-viljen han har.

Powered by Labrador CMS